Британският премиер Риши Сунак и сър Киър Стармър изпратиха своите

...
Британският премиер Риши Сунак и сър Киър Стармър изпратиха своите
Коментари Харесай

Подкрепа от водещи политици на Острова за Чарлз III

Британският министър председател Риши Сунак и сър Киър Стармър изпратиха своите най-хубави пожелания на краля, откакто Бъкингамският замък показа новината за диагнозата му рак.

Първите министри на Северна Ирландия, Уелс и Шотландия също пожелаха на краля бързо излекуване .

Двама някогашни министър-председатели направиха изказвания през последните няколко минути след новината за диагнозата рак на краля.

Лиз Тръс, която беше на " Даунинг стрийт ", когато кралят се възкачи на престола след гибелта на кралица Елизабет II, написа на X: " Изпращам всички най-хубави пожелания на Негово Величество краля и кралското семейство, до момента в който той минава през лекуването си от рак. Той ще бъде в нашите мисли и молебствия.

" Бог да пази краля! "

Нейният предходник, Борис Джонсън, съобщи: " Цялата страна се вълнува за краля през днешния ден.

" Най-добри пожелания на Чарлз III за цялостно и бързо възобновяване . "

Сър Тони Блеър, който беше министър-председател в интервала 1997-2007 година, съобщи в изказване: " Пожелавам на Негово Величество краля цялостно и бързо възобновяване и завръщане към чудесно здраве. "
 Бъкингамският замък: Kралят е диагностициран с рак след лекуване на уголемена простата Обновена
Бъкингамският замък: Kралят е диагностициран с рак след лекуване на уголемена простата

Чарлз III ще се лекува амбулаторно

Минути откакто Бъкингамският замък заяви, че кралят се лекува от " форма на рак " , ръководителят на Камарата на общините сър Линдзи Хойл прекъсна съвещанието, с цел да направи изказване.

Председателят съобщи: " Знам, че цялата Камара ще пожелае да се причисли към мен, с цел да изразим съчувствието си към Негово Величество краля след известието довечера .

" Мислите ни, несъмнено, са с Негово Величество и неговото семейство и всички ние бихме желали да му отправим най-хубавите си пожелания за сполучливо лекуване и бързо възобновяване след новината от довечера. "

Лидерът на опозицията сър Киър Стармър преди малко направи изказване по отношение на новината, че кралят се лекува от " форма на рак ".

Сър Киър Стармър съобщи: " От името на Лейбъристката партия искам на Негово Величество всичко най-хубаво за неговото възобновяване " .

" Очакваме с неспокойствие да го забележим още веднъж в бързо цялостно здраве ", уточни водачът на опозицията.

Новият първи министър на Северна Ирландия изпрати своите най-хубави пожелания на краля след слагането на диагнозата му рак .

В изказване Мишел О`Нийл споделя: " Много скърбя, че научих за заболяването на крал Чарлз и желая да му пожелая всичко най-хубаво за лекуването му и цялостно и бързо възобновяване. "

Мишел О`Нийл встъпи в служба в събота и влезе в историята като първия националистически водач на Северна Ирландия.

Марк Дрейкфорд, първият министър на Уелс , съобщи, че е " тъжен " от диагнозата рак на краля.

В изказване той добави: " Тази вечер моите мисли и тези на хората в цялостен Уелс ще бъдат с него и фамилията му.

" Изпращам най-хубавите си пожелания за цялостно и бързо възобновяване. "

Водещите политици в Обединеното кралство не престават да насочат своите най-хубави пожелания към краля след новината за диагностицирането на рака му.

В изказване първият министър на Шотландия Хъмза Юсаф съобщи: " Мислите и молитвите ми са с Негово Величество краля. Пожелавам му всичко най-хубаво, с цел да се възвърне бързо и да се върне към публичния живот.

" Мислите ми са също по този начин с Нейно Величество кралицата и другите членове на кралското семейство в този обезпокоителен за всички тях миг . "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР