Британският премиер Лиз Тръс уволни финансовия министър на своя кабинет

...
Британският премиер Лиз Тръс уволни финансовия министър на своя кабинет
Коментари Харесай

Лиз Тръс уволни финансовия министър

Британският министър председател Лиз Тръс уволни финансовия министър на своя кабинет Кваси Квартенг, оповестява Би Би Си.

Очаква се тя да разгласи проект за повишение на корпоративния налог.

" Казаха ми, че Кваси Квартенг е уволнен като финансов министър, до момента в който Лиз Тръс се готви да анулира минибюджета. Не е ясно кой ще го замести ", написа в Туитър Стивън Суинфорд, политически редактор на в. " Таймс ".

Квартенг беше привикан да се завърне незабавно в страната по-рано от предстоящото, прекратявайки своето присъединяване в годишната среща на Международния валутен фонд.

Очаква се правителството да разгласи проекти за увеличение на корпоративния данък по-късно този следобяд, като министър председателят вероятно ще направи обществено изказване.

Източник от държавното управление разкри, че корпоративният налог евентуално ще се увеличи, само че към момента може да бъде по-малко от 25%, планувани от предходното държавно управление. Други ограничения в минибюджета може скоро да бъдат анулирани.

На 23 септември Лиз Тръс и финансовият министър Кваси Квартенг оповестиха нов " проект за напредък ", който трябваше да понижи налозите и регулациите, финансиран от големи държавни заеми, с цел да измъкне стопанската система от години на слаб напредък.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР