Британският премиер Кийр Стармър, който беше избран миналата седмица, прави

...
Британският премиер Кийр Стармър, който беше избран миналата седмица, прави
Коментари Харесай

Стармър от Обединеното кралство прави международен дебют на срещата на върха на НАТО, като предлага силна подкрепа за Украйна

Британският министър председател Кийр Стармър, който беше определен предходната седмица, прави своя интернационален дебют по време на 75-ата годишнина на срещата на върха на НАТО във Вашингтон. Новият министър председател даде обещание мощна поддръжка за Украйна и акцентира " специфичните връзки " на страната му със Съединени американски щати.

Новоизбраният английски министър-председател Кийр Стармър се появи за първи път на интернационалната сцена в сряда със мощен сигнал за поддръжка за Украйна и потупване по гърба от президента Джо Байдън, до момента в който се срещаха в коридорите на срещата на върха на НАТО във Вашингтон.

След през целия ден на срещи — прекратени за малко, с цел да гледат част от футболния мач, в който Англия победи над Холандия — Стармър се срещна с Байдън в Белия дом, където водачите възхвалиха специфичните връзки сред Съединени американски щати и Англия.

Байдън сподели, че вижда Обединеното кралство като „ възела, свързващ трансатлантическия съюз “. Той похвали Стармър за „ търсенето на по-тесни връзки с Европа “, като сподели, че това...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР