Британският премиер Борис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден

...
Британският премиер Борис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден
Коментари Харесай

Борис Джонсън обсъди с Киев усилията за премахване на зърнената блокада


Британският министър председател Борис Джонсън  Борис Джонсън Борис Джонсън е английски политик - роден на 19 юни 1964 година в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е разиска с украинския президент Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога напъните за преустановяване на съветската обсада на износа на зърно от Украйна, се споделя в известие на " Даунинг стрийт ", представено от ДПА.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 5842
Официалният представител на министър-председателя съобщи, че двамата водачи са имали " задълбочена " полемика, по време на която са разискали настоящата конюнктура на бойното поле и продължаващата атака на Москва в Донбас.

Телефонният диалог се състоя, откакто неотдавна Англия удостовери, че се причислява към Съединени американски щати в снабдяването на Украйна с реактивни системи за залпов огън, способни да поразяват цели на разстояние до 80 км.

Говорителят съобщи, че Зеленски е срещнал премиера с усещанията си за настоящата конюнктура на бойното поле, получени при вчерашното му посещаване на фронтовата линия в Украйна и е изтъкнал " мощната воля на украинските въоръжени сили да се бият ". Украинският президент е показал в диалога и какви са потребностите на украинската войска, за които разчита на поддръжка.

" Лидерите разискаха и дипломатическите договаряния и напъните за преустановяване на нездравословната съветска обсада на украинския експорт на зърно ", сподели представителят. " Те се споразумяха да засилят съдействието със съдружниците, в това число с водачите от Г-7, за реализиране на прогрес в прекратяването на противозаконната съветска инвазия и подпомагането на украинската стопанска система. "

Руската обсада по море задушава стопанската система на Украйна, която е един от водещите експортьори на зърно в света, и заплашва продоволствените доставки за едни от най-бедните страни по света, отбелязва ДПА.

Говорителят на " Даунинг стрийт " сподели, че английският министър председател е " отворен за всевъзможни оферти " за решение на въпроса, като се изключи използването на военна мощ от Запада, което на този стадий е " неосъществимо " като вид.

Зеленски заяви на конференция в Киев, че количеството на блокираното в Украйна зърно може да доближи до есента 75 милиона тона и по тази причина изиска страната му да получи противокорабни ракети, с цел да може да обезпечи безвреден кулоар за износа на зърнената си годишна продукция, съобщи Ройтерс.

Той посочи, че Украйна е разискала с Англия и Турция концепцията военноморските сили на трета страна да подсигуряват прекосяването на украинското зърно през Черно море, където сега Русия има превъзходство.

Най-добрата гаранция за безвредното му превозване обаче си остава украинското оръжие, сподели той пред репортерите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР