Британският премиер Борис Джонсън заяви днес, че Великобритания може да

...
Коментари Харесай

Борис Джонсън: Великобритания може да обяви край на преговорите с ЕС и без сделка |

Британският министър председател Борис Джонсън съобщи през днешния ден, че Англия може да разгласи завършек на договарянията за комерсиалните връзки с Европейски Съюз след Брекзит и без да бъде реализирана договорка. Това изказване той направи ден откакто одобри да се срещне с председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен по-късно тази седмица в финален опит да се излезе от безизходицата в договарянията, съобщи Ройтерс.

И двете договарящи страни приканиха за компромис в договарянията за реализиране на договорка до края на годината, само че към този момент подобен няма нито от едната, нито от другата страна.

Откакто Англия излезе от Европейски Съюз двете страни договарят за комерсиално съглашение, само че нямат консенсус по три въпроса: риболовните права, гаранциите за лоялна конкуренция и методите за разрешаване на бъдещи разногласия. Това усилва вероятността за един призрачен за бизнеса сюжет - да няма съглашение, според което да се ръководи годишната търговия в размер на към 1 трилион $.

Днес Джонсън сподели, че до последно ще поставя старания да бъде реализирана договорка. Но добави, че в случай че би трябвало да се стигне до австралийското решение, то това също е добре за страната тъй като тя ще просперира във всеки случай. Австралия няма съглашение за свободна търговия с Европейски Съюз, което значи, че търговията с нея се реализира според разпоредбите на Световната комерсиална организация.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР