Британският премиер Борис Джонсън заяви днес, че ще каже на

...
Британският премиер Борис Джонсън заяви днес, че ще каже на
Коментари Харесай

Борис Джонсън ще призове Путин да се отдръпне от ръба в кризата с Украйна

Британският министър председател Борис Джонсън съобщи през днешния ден, че ще каже на съветския президент Владимир Путин да се отдръпне от ръба на пропастта във връзка с Украйна, когато двамата беседват тази седмица, съобщи Ройтерс.

" Това, което ще кажа на президента Путин, както съм казвал и преди, е, че мисля, че всички ние в действителност би трябвало да се отдръпнем от ръба и мисля, че Русия би трябвало да се отдръпне от ръба ", сподели Джонсън пред кореспонденти.

Във връзка с рецесията в Украйна английският министър на защитата Бен Уолъс сподели на конференция, че е значимо да се реализира деескалация на напрежението, защото една война би довела до по-голяма неустойчивост, по-високи цени на горивата и потоци от мигранти.
Уолъс изрази поддръжката си за идното на следващия ден посещаване в Москва на унгарския министър председател Виктор Орбан, който ще беседва с Путин, и добави, че " ние се нуждаем да деескалираме обстановката и да отстояваме правото на суверенитет на Украйна ".

Министърът на защитата на Унгария Тибор Бенкьо съобщи на същата конференция, че сега няма потребност от разполагане на войски на НАТО в Унгария.
Ръководената от Орбан Унгария, която е съдружник в НАТО, има относително положителни връзки с Русия макар напрежението сред алианса и Москва поради Украйна.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР