Британският премиер Борис Джонсън заяви днес, че изтеглянето на руските

...
Британският премиер Борис Джонсън заяви днес, че изтеглянето на руските
Коментари Харесай

Борис Джонсън: Изтеглянето на руснаците от Змийския остров е знак, че Украйна ще надделее във войната

Британският министър председател Борис Джонсън съобщи през днешния ден, че изтеглянето на съветските въоръжени сили от Змийския остров в Черно море е знак, че Украйна ще надделее във войната с Русия, съобщи Асошиейтед прес.

Изтеглянето от острова, където съветските окупационни войски бяха подложени на непрестанни украински офанзиви, демонстрира, че " Русия още веднъж би трябвало да отстъпи територия ", сподели Джонсън. Британският министър председател предвижда, че " в последна сметка ще се окаже невероятно за (руския президент Владимир) Путин да задържи под собствен надзор една страна, която няма да одобри " окупация.

Джонсън приказва в края на срещата на върха на НАТО в Мадрид, чийто дневен ред бе доминиран от последствията от съветската инвазия в Украйна.

Русия би трябвало да бъде изтласкана от всички украински територии, които е окупирала от началото на нашествието си през февруари досега, и " не може да става и дума за " някакво преустановяване на огъня, акцентира той.

Британският министър председател приветства уговорката на доста страни членки на НАТО да усилят разноските си за защита. До края на това десетилетие Англия ще увеличи личните си цели в тази област от 2 % до 2,5 % от своя БВП, сподели той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР