Британският премиер Борис Джонсън заяви, че ще се имунизира с

...
Британският премиер Борис Джонсън заяви, че ще се имунизира с
Коментари Харесай

Борис Джонсън готов да се ваксинира с AstraZeneca

Британският министър председател Борис Джонсън съобщи, че ще се ваксинира с имунизацията на AstraZeneca, съобщи Си Ен Би Си.

Новината идва откакто над 10 европейски страни, измежду които България, Германия, Нидерландия и Франция стопираха имунизацията с препарата, заради опасения, че имунизацията може да е довела до съсирване на кръвта у дребен брой пациенти. Световната здравна организация и Европейската организация по медикаментите отхвърлиха директна връзка сред имунизацията и тежките нежелани реакции.  СЗО също по този начин заяви, че имунизацията против COVID-19 няма да понижи броя на болести и смъртни случаи по други здравословни аргументи. „ Венозният тромбоемболизъм е третото най-често срещано сърдечносъдово заболяване в световен мащаб “, прибавиха от СЗО.

Джонсън разгласи, че е получил позвъняване от Националната здравна работа на страната, че скоро идва неговия ред за имунизация с продукта на AstraZeneca, създаден в съдействие с Оксфордския университет.

„ Най-хубавото нещо, което мога да кажа по отношение на програмата за имунизация с AstraZeneca е това, че получих вести, че скоро и аз ще бъда ваксиниран “, сподели 56-годишният Джонсън, който бе един от първите държавни водачи в света, повален от новия ковид и признат за лекуване в болница предходната година.

Някои здравни специалисти разясняват, че всеобщото прекъсване на имунизирането с продукта на AstraZeneca е необяснимо, изключително като се има поради, че Европа мощно изостава с имунизационния развой в съпоставяне със Съединени американски щати и Англия и  че броят на новите случаи в доста европейски страни се покачва. Има и отзиви, че прекъсването на имунизацията е допустимо да е политически обосновано.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР