Британският премиер Борис Джонсън заяви, че ще изведе страната си

...
Британският премиер Борис Джонсън заяви, че ще изведе страната си
Коментари Харесай

Борис Джонсън категорично: Няма да преговарям с ЕС за отсрочка на Брекзит

Британският министър председател Борис Джонсън съобщи, че ще изведе страната си от Европейски Съюз на 31 октомври, предадоха международните организации.

Той е безапелационен, че няма да договаря за пролонгация на Брекзит.

Изказването на Джонсън идва откакто по-рано през днешния ден английските депутати му нанесоха удар, приемайки законодателна корекция, която отсрочва парламентарния избор по договорката за Брекзит, контрактувана от него с Европейски Съюз. Премиерът изрази страдание, че този исторически избор, очакван за през днешния ден, не се е състоял.

" Аз, както и преди съм уверен в това, че най-хубавият вид за Обединеното кралство и за цяла Европа е Брекзит при изискванията на новата договорка, който да се реализира на 31 октомври ", съобщи министър председателят.

" Няма да договарям с Европейски Съюз за пролонгация ", добави той.

" Ще кажа на нашите другари и сътрудници в Европейски Съюз тъкмо това, което споделих на всеки различен в последните 88 дни, през които съм министър председател - ново бъдещо отлагане на Брекзит би било неприятно за страната, неприятно за Европейски Съюз, неприятно за демокрацията ", сподели Джонсън.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР