Британският премиер Борис Джонсън уволни висшия министър Майкъл Гоув, отговарящ

...
Британският премиер Борис Джонсън уволни висшия министър Майкъл Гоув, отговарящ
Коментари Харесай

Клати ли се столът на Борис Джонсън: още един министър го напусна

Британският министър председател Борис Джонсън уволни висшия министър Майкъл Гоув, отговарящ за жилищното строителство, общностите и локалното самоуправление, заяви Би Би Си.

Междувременно към лагера на съперниците на оставането на власт на Джонсън се причисли и основният прокурор за Англия и Уелс Сюела Брейвърмен, заяви ДПА, осведоми Българска телеграфна агенция.

„ Везните към този момент се наклониха в интерес на това, че министър-председателят - болно ми е да го кажа - е време да си върви ", сподели тя.

Вчера оставка подаде и министър Джон Глен в символ на митинг против Борис Джонсън, единствено няколко дни преди държавното управление да показа проектозакон за „ рестартиране " на финансовата система след Брекзит.

„ Вече не мога да съчетая уговорката си към ролята и към бранша на финансовите услуги с цялостната липса на доверие във Вашето продължаващо управление на нашата страна ", съобщи Глен в писмото си до министър-председателя.

Според експресно изследване на ЮГов 69% от британците считат, че Джонсън би трябвало да се отдръпна от поста министър-председател.

Ройтерс отбелязва, че сега, когато мандатът на Борис Джонсън виси на косъм, украинците се надяват, че индивидът, който някои обичат да назовават " Борис Джонсонюк ", ще успее да се задържи.

27-годишният Дмитрий Усиков съобщи пред организацията, че Борис Джонсън ще има безвъзмездни питиета в неговия бар даже в случай че бъде заставен да напусне властта.

“Ще му сервираме всичко гратис... тъй като той в действителност оказа помощ на страната ни и към момента ни оказва помощ. “
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР