Британският премиер Борис Джонсън си навлече гнева на политически лидери

...
Британският премиер Борис Джонсън си навлече гнева на политически лидери
Коментари Харесай

Борис Джонсън скандализира: Съпротивата на Киев е като нашия Брекзит

Британският министър председател Борис Джонсън си навлече гнева на политически водачи в Европа и на английски съперници на Брекзит откакто съпостави съпротивата на украинския народ против съветското навлизане с решението на Англия да напусне Европейски Съюз, съобщи БНР.

В опит да сплоти торите зад идеята " Брекзит ", Борис Джонсън съобщи в тирада на пролетна конференция на Консервативната партия в Блекпул, че светът е изправен пред избор сред " независимост и подтисничество ". Докато говореше за тиранията той зави, че инстинктът на хората в неговата страна, сходно на хората в Украйна, е постоянно да избират свободата. И даде като образец гласуването на британците за Брекзит, като уточни, че то не е било, тъй като те са били настроени враждебно към чужденците, а са желали да бъдат свободни да правят нещата по друг метод и страната да се ръководи сама.

Изявлението на Джонсън изуми освен поради това, че Украйна кандидатства предишния месец, след нахлуването на Русия, за участие в Европейски Съюз, само че и поради подтекста, че Европейски Съюз е форма на робия, от която би трябвало да се бяга.

Европейски водачи показаха неразбиране от думите на Джонсън преди срещата на НАТО в Брюксел в четвъртък и обособена среща на Европейски Съюз, на която английският министър председател би желал да участва. Доналд Туск, някогашният ръководител на Европейския съвет, съобщи, че " сравнението на битката на украинците с гласуването на британците за Брекзит е засегнатост за украинците, за британците и е срещу здравия разсъдък ".

Дори отявлени последователи на Брекзит осъдиха мненията на английския министър председател.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР