Британският премиер Борис Джонсън ще проучи какви са шансовете да

...
Британският премиер Борис Джонсън ще проучи какви са шансовете да
Коментари Харесай

Джонсън и Юнкер обсъждат споразумението за Брекзит на обяд с охлюви и сьомга

Британският министър председател Борис Джонсън ще изследва какви са възможностите да си обезпечи Брекзит без договорка на днешния си обяд с ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. От казаното от двамата през почивните дни стана ясно, че няма доближаване в позициите им, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

На срещата си в Юнкер в Люксембург Джонсън ще се опита да отбрани тезата си за ревизиран Брекзит, който се надява да бъде контрактуван на срещата на водачите на Европейски Съюз на 17 и 18 октомври.

Източник от английското държавно управление сподели, че двамата водачи, които не са се срещали от избирането на Джонсън за министър-председател, ще обядват ястия с охлюви, сьомга и сирене. Източникът не сподели къде ще се състои обядът, само че ресторант " Буке гарни " - постройка от 18-и век в средновековното сърце на Люксембург, предлага охлюви и сьомга в непрекъснатото си меню, показва Ройтерс.

Днес в Люксембург ще се срещнат и английският министър за Брекзит Стивън Баркли и договарящият на Европейски Съюз Мишел Барние.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР