Британският премиер Борис Джонсън ще подаде оставкаТова твърди в. "Мирър",

...
Британският премиер Борис Джонсън ще подаде оставкаТова твърди в. "Мирър",
Коментари Харесай

Мирър: Борис Джонсън ще подаде оставка

Британският министър председател Борис Джонсън ще подаде оставка

Това твърди в. "Мирър ", представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Според изданието чиновниците в канцеларията на Джонсън на "Даунинг стрийт " 10 са били известени, че той ще се отдръпна.

Британският министър председател ще направи изказване "до часове ", заяви Би Би Си. Тя също има информация, че Джонсън има намерение да подаде оставка.

Британският министър председател ще направи през днешния ден послание към нацията, удостовери негов представител, представен от Ройтерс.

В. "Сън " написа, че Джонсън ще остане отпред на ръководещата Консервативна партия, до момента в който тя избере през лятото собствен нов водач.

Новият министър на финансите Надим Захауи прикани през днешния ден премиера да подаде оставка - по-малко от 48 часа откакто бе назначен на поста от него.

Аналогичен зов към Джонсън насочи и министърът на защитата Бен Уолъс.

За по-малко от 48 часа подадоха оставка общо над 50 представители на английското държавно управление - невиждано огромен брой.

Съгласно изследване на социологическата организация "Саванта КомРес " (Savanta ComRes) 72 % от британците са на мнение, че министър-председателят би трябвало да подаде оставка.

Вчера Джонсън отхвърли да се отдръпна.

Според Би Би Си Джонсън ще продължи да извършва функционалностите на министър председател до есента, с цел да разреши през лятото да се организира конкуренция за лидерския пост в Консервативната партия.

"Неговата оставка беше неизбежна " сподели заместник-председателят на консерваторите Джъстин Томлинсън и добави: "Като партия би трябвало бързо да се обединим и да се фокусираме върху значимите въпроси. Времената са тежки на доста фронтове ".

"Добра вест за страната е, че Борис Джонсън подава оставка като министър председател. Това трябваше да се случи от дълго време. Той в никакъв случай не е бил подобаващ за поста. Той понася отговорността за неистини, кавги и измами в невиждани мащаби ", сподели водачът на английската съпротива Киър Стармър.

"Ще има всеобщо възприятие на облекчение, че хаосът от последните няколко дни (всъщност месеци) ще завърши, въпреки мисълта Борис Джонсън да остане министър председател до есента наподобява надалеч от идеалното и сигурно не е далновидна ", сподели премиерката на Шотландия Никола Стърджън.

Борис Джонсън е третият английски министър председател от Консервативната партия, който пада от власт поради вътрешни битки измежду консерваторите за последните шест години.

Разделението по въпроса за Европа в последна сметка докара до неуспеха на стремежите на Дейвид Камерън да реализира Брекзит и неговата следваща оставка, а Тереза Мей не съумя да сплоти враждуващите си депутати към проектите си да подписа съглашение за Брекзит въз основа на резултатите от референдума. В случая с Джонсън личните му дейности провокираха разединение в партията.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР