Британският премиер Борис Джонсън ще обяви днес плановете за отмяна

...
Британският премиер Борис Джонсън ще обяви днес плановете за отмяна
Коментари Харесай

Живот с COVID-19: Във Великобритания вече и заразените може да ходят на работа

Британският министър председател Борис Джонсън ще разгласи през днешния ден проектите за анулация на всички ограничавания против разпространяването на ковид като част от тактиката за " живот с COVID-19 ", която ще показа пред Народното събрание и е ориентирана към по-бързо излизане от пандемията спрямо другите огромни стопански системи, заяви Ройтерс.

Джонсън ще оповести края на всички условия, които засягат персоналните свободи, единствено ден откакто кралица Елизабет Втора беше диагностицирана с COVID-19.

Според проекта, който се готви от седмици, Англия ще стане първата огромна европейска страна, която позволява на хора, които знаят, че са инфектирани с COVID-19, свободно да посещават магазини, да употребяват публичния превоз и да вървят на работа.

В неделя Джонсън сподели, че той не желае хората да захвърлят предпазливостта и че няма място за самоувереност, само че нивото на имунизация значи, че държавното управление желае да премине от наложени от страната отговорности към поощряване на персоналното отговорно държание. 81 % от възрастното население на страната са с сложена бустерна доза против КОВИД-19.

" Днес ние означаваме един миг на горделивост след един от най-трудните интервали в историята на нашата страна, като започваме да се учим да живеем с COVID-19 ", сподели английският министър председател в изказване преди плануваното за понеделник оповестяване на проекта в Народното събрание.

Медицински специалисти приканиха Джонсън да не си играе със здравето на нацията, а съветници на държавното управление предизвестиха, че анулацията на рестриктивните мерки може да докара до бързо повишаване на случаите.

От своя страна държавното управление разгласи, че ще резервира известни системи за наблюдаване на епидемиологичната конюнктура, както и проекти за ограничения при положение, че се появи нов вид на ковид.

В неделя Джонсън беше запитан дали не поема риск с пандемията. Той отговори, че държавното управление не може да продължава да харчи по 2 милиарда паунда месечно за проби.

Премиерът също така е под напън от мнозина членове на своята Консервативна партия да анулира рестрикциите, които те считат за драконовски.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР