Британският премиер Борис Джонсън ще направи обръщение към нацията, в

...
Британският премиер Борис Джонсън ще направи обръщение към нацията, в
Коментари Харесай

Борис Джонсън ще обяви идеите за облекчаване на карантината

Британският министър председател Борис Джонсън ще направи послание към нацията, в което ще изложи проектите на държавното управление за последователно облекчение на наложената поради ковид карантина. Очакванията са за опазване на общественото разграничаване и някои дребни промени.
В телевизионното послание Борис Джонсън ще даде последна информация за напредъка в битката с ковид. Не се чака той да уточни конкренти дати по кое време ще отпаднат някои от ограниченията, които бяха въведени на 23-и март.
Предполага се обаче, че министър председателят ще разгласи въвеждането на по този начин наречената „ предупредителна система " за следене на вируса. Тази система ще дефинира равнището на опасност от ковид по канара от 1 до 5 и ще бъде поправена въз основа на данните. Новата система по принцип е годна единствено за Англия, само че държавното управление работи и с управляващите в другите елементи на Обединеното кралство - Уелс, Шотландия и Северна Ирландия - за въвеждането й. Смята се, че тя ще е по сходство на тази за равнището от терористична опасност и се чака Джонсън да каже, че страната сега е на четвърто равнище, само че се придвижва към по-долното трето.
Преди обръщението ще има среща на Комитета за изключителни обстановки „ Кобра ", на която ще участват държавното управление, представители на четирите елементи на кралството и кметът на Лондон.
На последния постоянен брифинг на кабинета в събота вечер министърът на превоза Грант Шапс съобщи, че управляващите ще подходят „ извънредно внимателно " при облекчение на карантината.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР