Британският премиер Борис Джонсън ще направи обръщение днес пред парламента

...
Британският премиер Борис Джонсън ще направи обръщение днес пред парламента
Коментари Харесай

Борис Джонсън ще направи обръщение към украинския парламент

Британският министър председател Борис Джонсън ще направи послание през днешния ден пред Народното събрание на Украйна. Той ще приказва по видеоконферентна връзка. Това се случва за първи път от началото на съветската инвазия в Украйна, предават международните организации.

Джонсън ще разгласи отпущането на спомагателни военни помощи за Киев в размер на над 300 милиона евро.

" Това е вашият час на славата ", ще съобщи той, съгласно изказване на " Даунинг стрийт ".

" Когато моята страна бе застрашена от инвазия по време на Втората международна война, нашият парламент, както и вашият, продължи да се събира по време на спора, а английският народ сподели такова единение и решителност, че ние си спомняме за нашия интервал на огромна заплаха като за нашия час на популярност ", ще съобщи Джонсън.

Новата помощ, която Джонсън ще разгласи, включва отбранително въоръжение. Досега Англия даде на Украйна 5000 противотанкови ракети, пет противовъздушни комплекса с над 100 ракети и 4,5 тона експлозиви.

Англия ще даде в идните седмици и дронове, с цел да окаже логистична поддръжка на изолираните въоръжени сили, се добавя още в известието на " Даунинг стрийт ".

Пред украинските депутати Джонсън ще съобщи, че Англия е горда да е част от приятелите на Украйна.

Джонсън посети Киев на 9 април, като тогава се разноски из улиците на града дружно с украинския президент Володимир Зеленски.
Неотдавна Лондон разгласи, че скоро ще отвори още веднъж посолството си в украинската столица.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР