Британският премиер Борис Джонсън ще изпълни обещанието си да върне

...
Британският премиер Борис Джонсън ще изпълни обещанието си да върне
Коментари Харесай

Борис Джонсън връща в магазините имперските мерки фунт и унция -

Британският министър председател Борис Джонсън ще извърши обещанието си да върне в магазините имперски ограничения като фунт и унция след Брекзит. Така той има намерение да означи платинения празник на кралицата като монарх, написа БНР.

" Скай нюз " цитира държавни източници, че в петък Борис Джонсън ще оповести, че старите имперски ограничения ще се завърнат като част от елиминирането на наредбите на Европейски Съюз.

Един фунт е еднакъв на 453,59237 грама, а една унция - на 28,3495231 грама.

Неговото заричане да бъде утвърдено законодателство, позволяващо мярката, се дефинира като " мръвка " за привличане на гласувалите за Брекзит последователи на опозиционната Лейбъристка партия и на по-старите последователи на неговата ръководеща Консервативна партия. Това обаче евентуално ще бъде остро порицано и даже осмяно от депутатите от опозицията, които ще бележит, че мярката е " пилеене на парите на данъкоплатците ".

Хората под 40 година, привикнали към този момент с метричните ограничения, сигурно ще имат проблеми да употребяват ограничения като ярд и унция. В момента търговците са задължени по закон да употребяват метрични ограничения като грам, кг, милилитър или литър при продажбата на пакетирани и непакетирани храни в Англия, Шотландия и Уелс.

Съживяването на имперските ограничения се свързва с назначението на твърдолинейния брекзитър Джейкъб Рийс-Мог за министър за произлизащите от Брекзит благоприятни условия по-рано през годината.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР