Британският премиер Борис Джонсън ще говори пред депутатите днес относно

...
Британският премиер Борис Джонсън ще говори пред депутатите днес относно
Коментари Харесай

Премиерът вдига данъците, за да плаща за социални грижи! Съпартийците му са бесни

Британският министър председател Борис Джонсън ще приказва пред депутатите през днешния ден по отношение на проектите си да оправи английската система за обществени грижи, като мнозина от личната му партия са ядосани, че желае да заплати за това, като увеличи налозите в очевидно нарушаване на предизборните си обещания, осведоми " Ройтерс ".

След самопохвалване по отношение на оправянето с COVID-19 пандемията, Джонсън в този момент се пробва да се оправи със скърцащата английска система за обществени грижи, чиито разноски се чака да се удвоят със застаряването на популацията през идващите две десетилетия.

От години английските политици се пробват да намерят метод да заплащат за обществени грижи, макар че поредни министър председатели на лейбъристите и консерваторите се измъкваха от казуса, тъй като се притесняваха, че това ще разгневи гласоподавателите и техните лични партии.

Джонсън желае да увеличи осигурителните вноски, плащани от към 25 млн. работещи, с цел да субсидира грижата за пенсионери, в това число богати пенсионери съгласно английските медии.

Премиерът ще ръководи съвещание на кабинета тази заран и по-късно се чака да приказва пред Народното събрание към 14:30 часа българско време. След това Джонсън, неговият финансов министър Риши Сунак и здравният министър Саджид Джавид ще дадат конференция.

" Трябва да действаме в този момент, с цел да подсигуряваме, че здравната и обществената система разполага с дълготрайно финансиране, от което се нуждае, с цел да продължи да се бори с Коронавирус и да стартира да се оправя с изоставането и да постави завършек на несправедливостта на пагубните разноски за обществени грижи ", ще каже Джонсън пред Народното събрание съгласно фрагменти от речта му, оповестени от кабинета му.

" Моето държавно управление няма да се отърве от тежките решения, нужни, с цел да получат пациентите на NHS (Националната здравна служба) нужното лекуване и да оправи нашата унищожена система за обществени грижи ", ще изтъкне още той.

Подобно на доста други западни водачи, Джонсън е изправен пред претенции да харчи повече за обществено подкрепяне, макар че държавните заеми са се нараснали до 14,2% от икономическата продуктивност - равнище, което за последно е било следено в края на Втората международна война.

За Джонсън, който оказа помощ за спечелването на референдума за Брекзит през 2016 година, а по-късно като министър председател контролираше излизането на Англия от Европейски Съюз, поправянето на обществените грижи " един път вечно " предлага вероятен метод за разширение на вътрешното му завещание.

През 2019 година Джонсън съобщи, че имал проект за обществените грижи и даде обещание да предотврати възрастните хора да продават къщите си, с цел да заплащат за грижи.

Но проектът му е хазарт, отбелязва " Ройтерс ".

Въпреки че Джонсън завоюва най-голямото консервативно болшинство след Маргарет Тачър, мнозина от депутатите на партията се тормозят, че държавното управление му няма както огромен проект за промяна във Англия, по този начин и гений да го реализира.

Въпреки че идващите постоянни парламентарни избори ще са чак през 2024 година, доста консерватори споделят, че повишението на налозите ще навреди на позицията им като партия с ниско данъчно облагане.

" Увеличението на налозите демонстрира, че министрите от ден на ден осъзнават, че страната не може да живее с мислени пари. Това най-малко би трябвало да бъде приветствано ", акцентира Уилям Хейг, някогашен водач на Консервативната партия.

" Реалността на понижените чисти приходи за оправянето с проблем, който не се вижда от множеството хора, ще бъде нежелана, когато тя ужилва ", разяснява още Хейг, добавяйки, че по-малки партии ще се възползват от увеличението на налозите.

Кабинетът на Джонсън и финансовото министерство неведнъж отхвърлиха да дадат детайлности за проектите за финансиране, само че английските медии осведомиха, че министър председателят желае да усили осигурителната вноска, плащана от работещи хора и работодатели.

Мнозина консервативни депутати се тормозят, че това ще навреди на по-младите служащи с ниски приходи и ще наруши обещанието му от изборите през 2019 година да не подвига осигуровките.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР