Британският премиер Борис Джонсън се е влошил през нощта, след

...
Британският премиер Борис Джонсън се е влошил през нощта, след
Коментари Харесай

Борис Джонсън се влошава, сложиха го на апарат за дишане

Британският министър председател Борис Джонсън се е влошил през нощта, откакто бе признат в болница поради нестихващите признаци на COVID-19, за който бе потвърден като положителен предходната седмица. Джонсън е бил подложен на кислородна терапия поради все по-ниската сатурация и индикатори на кислорода към и под 90%. 

Д-р Рупърт Бийл от Институт " Франсис Крик " разкри, че през днешния ден ще вземат кръв от Джонсън, с цел да се наблюдава имунният му отговор на инфекцията, както и да се видят маркерите за бъбречните и чернодробните функционалности, защото е известно, че коронавирусът удря и тези органи, с изключение на белия дроб. Според медика Борис Джонсън ще мине и през ЕКГ за инспекция на сърцето, както и скенер на белия дроб, с цел да се види положението на всички лобове. А несправяне със признаците повече от 10 дни е " алена лампа " за всеки пациент. 

Все отново английските медии прецизират, че той е надалеч от " тежко положение " и към момента може да извършва функционалностите си, въпреки и от болничното легло.

Въпреки това към този момент се спрягат имената на негови краткотрайни заместници, като най-често се приказва, че премиерските отговорности ще се наложи да поеме финансовият министър Риши Сунак. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР