Британският премиер Борис Джонсън призова своите сънародници да върнат децата

...
Британският премиер Борис Джонсън призова своите сънародници да върнат децата
Коментари Харесай

Борис Джонсън поиска британците да върнат децата си на училище

Британският министър председател Борис Джонсън прикани своите сънародници да върнат децата си на учебно заведение от другия месец след края на лятната почивка, съобщи Ройтерс.

Джонсън счита нормализирането на образователния развой за основна стъпка към възобновяване на страната и нейната стопанска система от провокираната от новия ковид рецесия.

Британският министър председател насочи своя апел, откакто негови медицински съветници предизвестиха през уикенда, че за учениците е по-рисковано да имат пропуски в образованието си, в сравнение с да се заразят с ковид.

" Рискът от заразяване с (коронавируса) в учебно заведение е доста дребен и е надалеч по-вредно за развиването на децата и за тяхното здраве и благоденствие да продължат да не вървят на учебно заведение ", увери Джонсън в изказване. Той прикани британците да върнат децата си в клас, " с цел да учат и да бъдат със своите другари ". " Нищо няма да има по-голям резултат върху възможностите на нашите деца в живота от това да се върнат на учебно заведение ", акцентира английският министър председател.

Училищата във Англия затвориха през март, като бе направено изключение за децата на работещите в основни браншове, и отвориха още веднъж през юни за дребен брой възпитаници.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР