Британският премиер Борис Джонсън призова президента на САЩ Доналд Тръмп

...
Британският премиер Борис Джонсън призова президента на САЩ Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Борис Джонсън поиска от Тръмп сделка за свободна търговия след Брекзит

Британският министър председател Борис Джонсън прикани президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп да отстрани пречките пред английските компании, които желаят да изнасят на американския пазар. По думите му, в случай че това не се случи, има риск да бъде възпрепятствана договорката за свободна търговия след Брекзит.


В изказване при започване на срещата на върха на групата от седемте най-развити страни Г-7 в Биариц, Джонсън уточни редица артикули от Обединеното кралство - вариращи от душ кабини до обичаните английски свински пайове, които не са позволени на американския пазар.

" В Съединени американски щати остават обилни бариери пред английския бизнес, които не са необятно разбрани ", сподели Джонсън и добави, че е повдигнал казуса при телефонни диалози с Тръмп и ще направи това още веднъж, когато се срещнат на двустранни диалози тази заран.

" Много е значимо да сключим договорка за свободна търговия в полза на английския бизнес ", добави Джонсън. Той и други поддръжници на излизането на Брекзит считат комерсиалната договорка със Съединени американски щати за основна, като съгласно тях тя ще сътвори нови благоприятни условия за английските компании.
 Макрон и Джонсън разискаха Споразумението за Брекзит в Париж Макрон и Джонсън разискаха Споразумението за Брекзит в Париж
Следващият месец е допустимо да бъде открито различно решение на защитния механизъм за ирландската граница. Това съобщи френският президент Еманю...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР