Британският премиер Борис Джонсън предупреди употребяващите наркотици, че няма къде

...
Британският премиер Борис Джонсън предупреди употребяващите наркотици, че няма къде
Коментари Харесай

Борис Джонсън заплаши наркоманите - ще конфискува паспортите и шофьорските им книжки

Британският министър председател Борис Джонсън предизвести употребяващите опиати, че " няма къде да се скрият ", защото обмисля конфискуване на паспорти и шофьорски книжки на тези, които бъдат хванати да използват опиати, написа вестник " Таймс ".

Съгласно държавните проекти лицата, хванати с наркотични субстанции, ще бъдат насърчавани да преминат курсове за осведоменост от вредата на опиатите, сходни на курсовете за осведоменост за карането с висока скорост. Тези, които отхвърлят да минат такова образование, ще бъдат изправени пред редица по-строги административни санкции, в това число лишаване на паспорта или шофьорската брошура, и по-големи санкции. Според премиера по този начин би трябвало да се санкционират тези, за които опиатите - като кокаина, са метод на живот.
свързани новини4044преди 10 часа
Плановете са част от десетгодишна тактика за ограничение на предлагането и търсенето на противозаконни наркотични субстанции във Англия. Очаква се спомагателни 300 милиона лири да бъдат дадени на полицията за справяне с казуса с опиатите през идващите три години. Половината от парите ще отидат за унищожаване на 2000 линии за доставка до 2024 година, до момента в който останалите ще бъдат ориентирани към други подходи за битка с опиатите като потреблението на проби при арест. Допълнителни вложения ще бъдат ориентирани и към нов проект за финансиране на лекуване и възобновяване на подвластни.

Министерството на вътрешните работи даде обещание 800 милиона английски лири, вложени в услуги за рехабилитация и възобновяване. Министър-председателят съобщи, че няма да декриминализира опиатите, тъй като съгласно него няма доказателства, че това е най-хубавият метод за понижаване на потреблението. Стратегията употребява метода на моркова и тоягата, който ще предложи " път за възобновяване на подвластните " и " късмет за смирение за инцидентни консуматори ", само че и по-строг метод към тези, които отхвърлят и двете.

Проектът Project Adder, който включва следене на пристрастяването, отклонение, спиране и възобновяване, е пробван в 10 области на Обединеното кралство. Той е дал положителни резултати в случаите с най-висока степен на корист с опиати и е съумял да насочи упоритите извършители към предлаганите услуги за лекуване.

В забележки, оповестени от Даунинг стрийт оня ден, Джонсън сподели, че " тактиката ще нападна доставките и ще унищожи модела, с който нарушителите печелят от нещастието на хората, а тези, които нарушават закона, няма къде да се скрият. " Джонсън съобщи, че държавното управление ще откри нови способи да глоби разпространителите, защото актуалните възпиращи ограничения не са задоволително ефикасни, с цел да се спре търсенето на наркотични субстанции. Пред вестник " Сън " в неделя министър председателят уточни, че ще бъдат прилагани санкции, които ще пречат на естествения живот на нарушителите като лишаване на паспорти и шофьорски книжки.

Стратегията е предопределена да обърне наклонността на внезапното повишаване на закононарушенията с опиати. Миналата година полицията в Англия и Уелс е записва 175 000 закононарушения с опиати, което е растеж от 13 %. В Англия има повече от 300 000 пристрастени към хероина и крека, които са виновни за съвсем половината от закононарушенията, свързани с опиати. Всеки трети в пандиза е наркозависим. Половината от всички убийства и половината от другите по-леки закононарушения като обири, обири с щурм и обир, са свързани с опиати.

Полицията ще бъде принудена да предприеме нови ограничения за затваряне на мрежи за търговия с опиати, като употребява данни от телефоните на дилъри за идентифициране и поддръжка на подвластни. Употребяващите опиати, открити на телефона на дилър, ще бъдат насочвани със известия да спрат използването на противозаконни субстанции и да потърсят поддръжка. Тази тактичност, която към този момент е употребена в някои региони от полицията, има за цел да предизвести хората, че не са анонимни, когато купуват противозаконни опиати, сподели източник, осведомен със тактиката.

Допълнителни 145 милиона лири ще бъдат дадени на полицията за постигането на нова цел - спиране до 2024 година на т.нар общински телефонни номера или линии, употребявани от трафикантите за разпространяване на опиати, нормално в по-малките обитаеми места.

През 2019 година Националната организация по престъпността уточни, че има към 1000 телефонни линии или центрове, като по-голямата част са в Лондон, Уест Мидландс и Мърсисайд. Всеки подобен " прът център " прави годишна облага над 800 000 лири. Новата цел на премиера за затваряне на 2000 такива линии допуска, че броят им се е нараснал през последните две години.

Министърът на вътрешните работи Прити Пател сподели, че тази тактика ще помогне да се преследват безмилостно линиите за доставка и това ще направи улиците по-безопасни. Ивет Купър, вътрешният министър в сянка, съобщи, че всяко деяние от страна на държавното управление би трябвало да бъде задоволително значително, с цел да даде резултат и в профил вредите, които са породени. По-късно пред Би Би Си тя съобщи, че всичко това се случва в следствие от понижаване на броя на служителите на реда в кварталите и поради проблеми със правосъдното гонене.

Наркотици в английският парламент

Междувременно английските парламентарни управляващи извикаха тази нощ полиция, откакто вестник заяви, че следи от кокаин са били открити на голям брой места в Народното събрание, съобщи Асошиейтед прес. Председателят на долната камара на английския парламент Линдзи Хойл сподели, че се е свързал с полицията, откакто в. " Сънди таймс " заяви, че в постройките на Народното събрание се използват незаконни вещества.

Според вестника проби с натривки за засичане на опиати са разкрили следи от кокаин на 11 места, достъп до които имат единствено упълномощени в Народното събрание законодатели, чиновници и публицисти, в това число в тоалетна покрай кабинета на премиера Борис Джонсън.

„ Сведенията за приложимост на опиати в Народното събрание, получени от " Сънди таймс ", провокират надълбоко безпокойствие и аз ще ги слага на вниманието на столичната полиция тази седмица ", сподели Хойл в свое известие. " Очаквам да видя изцяло и дейно използване на закона ", добави той.

Говорителят на Джонсън Макс Блейн сподели през днешния ден, че известията " са притеснителни ".

Министърът, отговарящ за полицията, Кит Молтхаус сподели, че известията за приложимост на опиати в Народното събрание не го изненадват. " Очевидно там работят няколко хиляди души и аз бих бил сюрпризиран, в случай че измежду тях няма няколко консуматори на опиати, за които това е метод на живот ", сподели той пред телевизия " Скай нюз ".
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР