Британският премиер Борис Джонсън посети църквата, в която вчера беше

...
Британският премиер Борис Джонсън посети църквата, в която вчера беше
Коментари Харесай

Борис Джонсън посети църквата, в която бе убит британският депутат

Британският министър председател Борис Джонсън посети църквата, в която през вчерашния ден беше намушкан смъртоносно с нож депутатът Дейвид Еймс - нахлуване, обсъждано от полицията като терористично, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.

Вчера към обяд 69-годишният Еймс от Консервативната партия на Джонсън беше прободен неведнъж с нож по време на среща с гласоподаватели в Лий он Сий, източно от Лондон.
Министър-председателят, вътрешният министър Прити Пател и водачът на опозиционната Лейбъристка партия Киър Стармър бяха измежду хората, положили цветя в памет на Еймс на мястото, където парламентаристът беше погубен.

Джонсън и Стармър, застанали един до други, резервираха минута безмълвие. Британският министър-председател сподели през вчерашния ден, че Англия е изгубила един от най-милите си и състрадателни държавни чиновници, обичан другар и сътрудник.
свързани новини2279преди 7 часа3435на 15.10.2021
В изказване, публикувано рано през днешния ден, полицията заяви, че следствието е разкрило евентуален претекст, обвързван с ислямския екстремизъм и се счита, че причинителят е работил самичък. На мястото на престъплението беше задържан 25-годишен английски жител по съмнение в ликвидиране.

Еймс е вторият член на Народното събрание, погубен през последните пет години по време на среща с гласоподаватели. През юни 2016 година, няколко дни преди референдума за участие на Обединеното кралство в Европейски Съюз, беше убита депутатката от Лейбъристката партия Джо Кокс.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР