Британският премиер Борис Джонсън понесе нов удар от британския парламент,

...
Британският премиер Борис Джонсън понесе нов удар от британския парламент,
Коментари Харесай

Британският парламент отново стъпи на врата на Борис Джонсън за Brexit

Британският министър председател Борис Джонсън понесе нов удар от английския парламент, откакто долната камара - Камарата на общините, го задължи до 11 септември да разгласява спешен проект за Brexit без съглашение, съобщи Агенция " Фокус ".
Освен проектът, кабинетът на Джонсън би трябвало да разгласи и кореспонденцията за подготовката на държавното управление за прекъсването на активността на Народното събрание. 311 депутати поддържаха настояването на депутата Доминик Грийв, който напусна ръководещата Консервативна партия, 302 се оповестиха срещу.
Парламентарната съпротива подозира, че Джонсън и държавното управление му укриват значима информация по отношение на вероятните последствия от Brexit без договорка. Освен това министър председателят Борис Джонсън може да бъде съден за директна машинация.
По-рано министър председателят съобщи, че решението му да приключи работата на Народното събрание за пет седмици от 9 септември вместо за една преди началото на новата сесия на Народното събрание не е опит да попречи на депутатите да блокират опцията за корав Brexit. Опозицията обаче изисква да се разкрие наличието на работната преписка на държавни съветници, парламентарни чиновници, както и на ръководителя на пресслужбата на Джонсън, с цел да стане ясно лъже ли министър председателят или не.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР