Британският премиер Борис Джонсън подписа споразумението за свободна търговия, сключено

...
Британският премиер Борис Джонсън подписа споразумението за свободна търговия, сключено
Коментари Харесай

Борис Джонсън заби последния пирон в отношенията между ЕС и Лондон

Британският министър председател Борис Джонсън подписа съглашението за свободна търговия, подписано с Европейския съюз за установяване на връзките им след техния историческия раздор, който би трябвало да влезе в действие от 31.12 в 23:00 часа по Гринуич,

Споразумението, подписано на „ Даунинг стрийт “ пред камерите, ще означи „ началото на прелестни връзки сред Англия и нашите другари и сътрудници от Европейския съюз “, съобщи Джонсън.

Той приветства „ едно чудесно съглашение за нашата страна “.

По-рано в сряда ръководителите на Европейския съвет и на Европейската комисия Шарл Мишел и Урсула фон дер Лайен подписаха в Брюксел комерсиалното съглашение сред Европейски Съюз и Англия.



Предвижда се английският министър председател Борис Джонсън да сложи автограф под документа в Лондон.

С това договорът ще бъде прилаган от 1 януари следващата година с авансово деяние, до окончателното утвърждение от Европейския и от английския парламент.

Европейска комисия планува предварителното деяние да бъде в действие до края на февруари, а евродепутатите предходната седмица настояха за няколко спомагателни дни, с цел да могат да гласоподават съглашението през март.

Сделката ще бъде „ краткотрайно “ приложена, откакто Обединеното кралство напусне единния пазар на 1 януари 2021 година Споразумението към момента се нуждае от утвърждение от Европейския парламент, което се чака да влезе в действие на 28 февруари.
Какво планува съглашението?
Свободна търговия без мита или квоти, само че с нови правила. Англия ще има личен режим за дотации.

Икономическо и обществено партньорство – в авиацията, сухопътния превоз, енергетиката, битката с климатичните промени, рибарството (с взаимен достъп до водите на Европейски Съюз и Англия, само че с нови квоти за потреблението им); съдействие в нововъведенията, космоса, науката и други.

Британското държавно управление обаче няма да взе участие в програмата „ Еразъм “, ще има и ограничавания за подвижността.

Сигурността на жителите и съдействие за битката с тероризма и проведената престъпност. Това ще става с почитание към правата и отбраната на персоналните данни. Британското държавно управление обаче отхвърля съдействие във външната политика, защитата и развиването.

Обвързващ механизъм за споразумяване на разногласия и опция за налагане на наказания при нарушение на клаузи.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР