Британският премиер Борис Джонсън планира да предупреди европейските лидери, че

...
Британският премиер Борис Джонсън планира да предупреди европейските лидери, че
Коментари Харесай

Борис Джонсън не иска да плаща на ЕС

Британският министър председател Борис Джонсън възнамерява да предизвести европейските водачи, че няма да изплати сумата от 30 милиарда лири, планувани в съглашението за Брекзит, в случай че те не одобряват смяна на изискванията на договорката, написа в. " Мейл он сънди ".

Ако Англия напусне Европейски Съюз без съглашение, съгласно английските адвокати държавното управление в Лондон ще би трябвало да заплати на Брюксел единствено 9 милиарда лири вместо 39 милиарда, оповестява вестникът. Екип от адвокати твърди, че при неналичието на временен интервал разноските на страната към Европейски Съюз внезапно ще намалеят.

Според английският вестник при липса на компромис по въпроса за изискванията на Брекзита съгласуваната с Брюксел сума може да бъде съкратена даже до 7 милиарда лири. Британският министър председател Борис Джонсън даде обещание да напусне Европейски Съюз без съглашение на 31 октомври, в случай че Брюксел не одобри основното искане на Лондон - да изключи от съглашението защитната уговорка за Северна Ирландия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР