Британският премиер Борис Джонсън отложи днес плановете за отмяна на

...
Британският премиер Борис Джонсън отложи днес плановете за отмяна на
Коментари Харесай

Борис Джонсън отложи разхлабването на ограниченията с месец - за 19 юли

Британският министър председател Борис Джонсън отсрочи през днешния ден проектите за анулация на ограничаващите ограничения поради ковид с един месец, за 19 юли, аргументирайки решението с заплахата, обвързвана с разновидността Делта на вируса (така дефинират разновидността на ковид, открит в Индия - б.р.), съобщи Ройтерс, на която се базира Българска телеграфна агенция.

Според проекта, показан през февруари, Джонсън се надяваше да анулира множеството обществени ограничавания на 21 юни, което предвиждаше обновяване на работата на заведенията за хранене, нощните клубове и други заведения. Сега обаче отварянето се отсрочва за 19 юли.

" Мисля, че е рационално да изчакаме малко по-дълго ", сподели Джонсън на конференция. " Уверен съм, че няма да са ни нужни повече от четири седмици ", съобщи той.

Допълнителното време ще бъде употребявано за ускорение на имунизационната стратегия на Англия, която е една от най-бързо напредващите в света, посредством редуциране на препоръчвания интервал сред ваксинните дози за хората над 40 години от 12 на 8 седмици.

Предвижда се на 28 юни да бъде изработен обзор на обстановката, което може да разреши по-скорошно обновяване на работата на заведенията, макар че съгласно представител на Джонсън това се счита за малко евентуално.

През последните седмици има бързо нарастване на новите случаи на ковид, породени от разновидността Делта, открит първо в Индия. Според здравни чиновници той е с 60 % по-заразен от предходния преобладаващ вариант и учени предизвестяват, че този вид може да провокира трета вълна на вируса.

Днес Англия записва 7742 нови заразявания с Covid-19 и още три смъртни случая.

Джонсън сподели, че в страната се следи нарастване в броя на инфектираните с към 64 % на седмица, пораства и броят на пациентите в интензивни отделения.

По публични данни във Англия са регистрирани съвсем 128 000 смъртни случая от КОВИД-19 от началото на пандемията, което подрежда страната на седмо място в света по този индикатор.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР