Британският премиер Борис Джонсън обяви Великобритания като идеален бизнес партньор

...
Британският премиер Борис Джонсън обяви Великобритания като идеален бизнес партньор
Коментари Харесай

Великобритания иска Африка за търговски партньор след Брекзит

Британският министър председател Борис Джонсън разгласи Англия като съвършен бизнес сътрудник за Африка , до момента в който Англия се приготвя за покупко-продажбите си със света след " Брекзит ", оповестява АП.

Но Англия е изправена пред сложни провокации , защото се стреми да се утвърди на континент с няколко от най-бързо разрастващите се стопански системи в света и чието население от 1,2 милиарда ще се удвои до 2050 година

Доста по-малко от 54 държавни или държавни ръководители на Африка участват на първата среща на високо ниво за вложения Великобритания-Африка , в сравнение с десетките, участвали на първата среща на върха Русия-Африка предходната година или на събиранията, които Китай постоянно организира .

Администрацията за интернационална търговия на Англия разяснява, че двупосочната търговия с Африка през годината , приключваща през второто тримесечие на 2019 година, е била 46 милиарда $ . Междувременно двустранната търговия на Африка с Китай , най-хубавият търговски сътрудник на континента е 208 милиарда $ през 2019 година

Джонсън изясни на присъстващите, че конференцията " е много закъсняла . " Той признава, че английските чиновници и компании би трябвало да работят, с цел да убедят африканските народи да вършат бизнес с Англия.

" Нямаме божествено право на този бизнес. Това е конкурентен свят . Може да имате ухажори " - изключително Китай и Русия .

Англия оповестява, че 16 африкански водачи участват на срещата на върха в понеделник в Лондон , в това число водачите на Нигерия, Конго, Кения, Египет, Гана и Руанда.

 Русия гледа към Африка - най-богатият район на запаси, метали и въглеводороди
Русия гледа към Африка - най-богатият район на запаси, метали и въглеводороди

Континентът е едва геоложки изследван, само че Русия е подготвена

Англия би трябвало да напусне Европейския съюз на 31 януари, а Джонсън съобщи, че Англия ще се трансформира в " световна Англия на свободна търговия след Брекзит ".

Той даде обещание, че имиграционната система след Брекзит ще " сложи хората пред паспортите ", признавайки общото незадоволство в Африка .

Докато други международни сили , в това число страните от Персийския залив и Индия, усилват дипломатическото си и икономическо наличие в Африка , някои наблюдаващи се чудеха на интереса на Англия.

Когато Тереза ​​Мей посети Кения през 2018 година, даже президентът на Кения Ухуру Кенията означи, че това е първото посещаване в икономическия център на Източна Африка от английски министър председател за повече от 30 години .

Освен мудността на първите две стопански системи, Южна Африка и Нигерия, Африка демонстрира стопански напредък , защото неотдавна откритата зона за свободна търговия в Африка набира скорост.

Миналата година икономическият напредък се забави във всички географски региони, като се изключи Африка, заяви Организация на обединените нации предходната седмица в годишното Световно икономическо състояние и вероятности 2020.

Според Организация на обединените нации растежът на Брутният вътрешен продукт в Африка се чака да доближи 3,2% през 2020 година и 3,5% през 2021 година

А 25 африкански страни се чака да реализират стопански растеж от най-малко 5% тази година .
 Много страни изостават и пропиляват последния си късмет за мощен напредък на Брутният вътрешен продукт
Много страни изостават и пропиляват последния си късмет за мощен напредък на Брутният вътрешен продукт

Следващото десетилетие демографските действителности ще застигнат Китай и Запада и светът ще се нуждае от знамение на продуктивността, с цел да компенсира ефектите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР