Британският премиер Борис Джонсън обяви в парламента край на наложените

...
Британският премиер Борис Джонсън обяви в парламента край на наложените
Коментари Харесай

Отбой! Премиерът обяви край на много от COVID рестрикциите от следващата седмица


Британският министър председател Борис Джонсън разгласи в Народното събрание завършек на наложените по-рано с така наречен „ План Б “ Covid ограничавания, добавяйки, че учените считат, че вълната от коронавирусния вид Омикрон е достигнала своя връх в народен мащаб. Премиерът означи, че ще завърши наложителното Covid узаконяване, макар че компании ще могат да изберат да продължат да изискват зелените Covid пропуски, в случай че желаят това.

Джонсън също по този начин сподели, че макар, че към този момент хората към момента ще би трябвало да се самоизолират, той не чака да се възобнови законодателството, обвързвано със самоизолирането, което би трябвало да изтече през март, като ще прегледа опцията за унищожаване на условието даже по-рано.

" Поради изключителната акция за слагане на бустерни дози Covid ваксини дружно с метода, по който обществеността е реагирала на ограниченията по " План Б ", можем да се върнем към " План А " в Англия и да позволим на наредбите на " План Б " да изтекат от началото на четвъртък идната седмица “, сподели Джонсън пред английския парламент.



Борис Джонсън съобщи, че няма да подаде оставка поради абсурда " партигейт "

Джонсън съобщи, че от на следващия ден пада наложителното носене на маски и Covid паспортите за нощни клубове и огромни събирания. Там, където обаче уредниците преценяват, че са нужни Covid паспорти, те ще могат да ги изискват.

От на следващия ден няма да бъдат носени маски и в учебните заведения. Освен това отпада рекомендацията да се работи от у дома.

Хората могат да приказват с работодателите си за завръщане по работните си места.

Правилото за самоизолация към момента остава в действие до 24 март, само че Джонсън означи, че, в случай че данните разрешават то да бъде отстранено по-рано, сходна мярка ще бъде гласувана в Народното събрание.

Ще бъдат облекчени рестриктивните мерки за визити на домовете за обществени грижи.

В поддръжка на решенията на държавното управление Джонсън цитира данни на националната статистика, показващи, че равнищата на заразявания понижават.

Премиерът означи, че ще бъде направена дълготрайна тактика „ да се живее взаимно с вируса “ и отбягване на бъдещи ограничавания, само че предизвести хората да бъдат бдителни, тъй като заплахата още не е отминала.

Решение за интернационалните пътувания се чака през идващите дни.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР