Британският премиер Борис Джонсън обяви, че ще поиска от парламента

...
Британският премиер Борис Джонсън обяви, че ще поиска от парламента
Коментари Харесай

Джонсън иска предсрочни избори на 12 декември

Британският министър председател Борис Джонсън разгласи, че ще изиска от Народното събрание да утвърди предложение за предварителни избори, които да се проведат на 12 декември, предадоха международните организации.

В писмо, адресирано до водача на Лейбъристката партия Джереми Корбин, Джонсън показва, че в случай че Европейски Съюз предложи на Англия пролонгация на Брекзит до 31 януари, то тогава той ще се опита да прокара законодателството, нужно за одобрение на договорката за Брекзит до 8 ноември, което ще значи, че Брекзит може да бъде завършен преди 12 декември - датата, препоръчана от него за предварителния избор, заяви Българска телеграфна агенция.

Джонсън прецизира, че в случай че Народното събрание желае повече време, с цел да изследва договорката за Брекзит, която той подписа наскоро с Европейски Съюз, то депутатите могат да получат това в допълнение време, само че те би трябвало да одобрят предлагането за общи избори на 12 декември, добавя Франс прес.

Говорейки за удължаването, което може Англия да получи от Европейски Съюз за Брекзит, Джонсън съобщи, че Европейски Съюз може да предложи по-кратка пролонгация, до 15 ноември или до 30 ноември като акцентира, че избира този вид, съобщи Ройтерс.       

Междувременно избраната за ръководител на Европейската комисия  Урсула фон дер Лайен съобщи през днешния ден, че ще изиска Лондон да предложи собствен еврокомисар, в случай че Англия към момента е в Европейски Съюз след 1 ноември.                                                 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР