Британският премиер Борис Джонсън обяви, че ще бъде най-добре, ако

...
Британският премиер Борис Джонсън обяви, че ще бъде най-добре, ако
Коментари Харесай

Борис Джонсън към Тръмп: Стой настрана от изборите във Великобритания

Британският министър председател Борис Джонсън разгласи, че ще бъде " най-добре ", в случай че президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп да не се намесва в изборите във Англия , когато посети Лондон за срещата на върха на НАТО идната седмица, оповестява " Ройтерс ".

Тръмп се намеси в изборите през октомври, като акцентира, че водачът на опозиционната Лейбъристка партия Джереми Корбин би бил " толкоз неприятен " за Англия и че Джонсън би трябвало да подписа съдружно съглашение с водача на партия " Брекзит " Найджъл Фараж.

Ала високопоставени консерватори са нервни, че Тръмп би могъл да разстрои предизборната акция , когато пристигна в Лондон, малко повече от седмица преди изборите на 12 декември, за които социологическите изследвания демонстрират, че Джонсън е на път да завоюва безапелационна победа.

" Това, което обичайно не вършим като близки съдружници и другари, това, което обичайно не вършим, е да се намесваме в предизборните акции едни на други ", настоя 55-годишният Джонсън.

" Най-доброто (нещо), когато имате близки другари и съдружници като Съединени американски щати и Обединеното кралство, е нито една от страните да не се намесва в изборите на другата ", добави английският министър председател.

По думите на Джонсън в случай че той резервира властта, ще реализира Брекзит до 31 януари - след близо четири години политическа рецесия след референдума за излизането на Англия от Европейския съюз през 2016 година, в който болшинството от британците гласоподаваха за излизане от Общността.
 Англия напуща Европейски Съюз на 31 януари най-късно, безапелационен Борис Джонсън
Англия напуща Европейски Съюз на 31 януари най-късно, безапелационен Борис Джонсън

Ако получим работещо болшинство, ние ще напуснем най-късно на 31 януари
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР