Британският премиер Борис Джонсън обяви, че подава оставка от поста,

...
Британският премиер Борис Джонсън обяви, че подава оставка от поста,
Коментари Харесай

Борис Джонсън подаде оставка

Британският министър председател Борис Джонсън разгласи, че подава оставка от поста, както и от управлението на Консервативната партия. До това се стигна, откакто над 10 основни министри и 50 чиновници напуснаха кабинета му.
В изказване пред " Даунинг Стрийт " 10 той сподели, че " в този момент е ясна волята на парламентарната Консервативна партия, че би трябвало да има нов водач на тази партия и затова нов министър-председател ".
" Причината да се боря толкоз настойчиво през последните няколко дни, с цел да продължа да извършвам този мандат персонално, не беше просто тъй като желаех да го направя, а тъй като усещах, че това е моя работа, мой дълг, мое обвързване към вас ", изясни Джонсън. И удостовери, че ще остане на поста, " до момента в който не бъде определен нов водач ", за което сега няма явен график. Премиерът в оставка сподели, че процесът по желание на новия водач би трябвало да стартира неотложно.
Борис Джонсън похвали работата на своето държавно управление, в това число оправянето с значими тематики като Брекзит и спора в Украйна, и увери, че Обединеното кралство ще продължи да оказва помощ на Украйна във войната й против Русия. " Знам, че някои хора ще изпитат облекчение, а доста от вас ще бъдат разочаровани. Искам да знаете какъв брой съм наскърбен, че се отхвърлям от най-хубавата работа в света ", съобщи той, преди да благодари на брачната половинка и фамилията си, както и на държавните чиновници. И посочи, че " този манифест беше надвит от " стадния инстинкт " на депутатите ", признавайки, че никой в никакъв случай не е бил " незаместим " като водач.
Междувременно букмейкъри дефинират Пени Мордънт за най-вероятен правоприемник на Борис Джонсън като водач на партията. Към момента тя е министър на интернационалната търговия на Обединеното кралство.
" Това може да се окаже най-широко отворената конкуренция за водачество в историята, с не по-малко от осем имена със
залози от 12 към 1 или по-ниски, които могат да заменят Джонсън. Така стоят нещата към този миг ", означи Алекс Апати от букмейкърска организация.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР