Британският премиер Борис Джонсън обяви амбициозен 10-годишен план за борба

...
Британският премиер Борис Джонсън обяви амбициозен 10-годишен план за борба
Коментари Харесай

Борис Джонсън обяви 10-годишен план за борба с престъпността

Британският министър председател Борис Джонсън разгласи упорит 10-годишен проект за битка с престъпността. Голяма част от ограниченията са свързани с битката против наркоразпространението. Ще се лишават паспорти и шофьорски книжки на нарушителите, планува програмата на английското държавно управление.

Преди дни се появи информация в медиите, че в постройките на Народното събрание се използват наркотични субстанции.

Тестове с натривки за засичане на опиати са разкрили следи от кокаин на 11 места, достъп до които имат единствено депутати, чиновници и упълномощени публицисти. Това е единствено един настоящ образец за сериозността на казуса, който 10-годишният проект на държавното управление би трябвало да реши, разяснява БиТиВи.

Миналата година полицията в Англия и Уелс е записала 175 000 закононарушения с опиати, което е растеж от 13%. В Англия има повече от 300 000 пристрастени към хероина и крека, които са виновни за съвсем половината от закононарушенията, свързани с опиати. Всеки трети в пандиза е наркозависим.

Половината от всички убийства и половината от другите по-леки закононарушения като обири, обири с щурм и обир, са свързани с опиати.

" Ние не просто изпращаме още 11 000 нови служители на реда по улиците като част от нашия ангажимент да сложим още 20 000 служители на реда в битката с престъпността, само че разгласяваме още 300 милиона за справяне с бандите. Само през последните няколко години в границите на плана ние се справихме с близо 1500 от мрежите за разпространяване на опиати. Нашата цел е да разкрием още към 2000 през идващите години ", съобщи Борис Джонсън.

Преразглеждането на законите за престъпността ще включва по-строги присъди с отнемане от независимост за дилъри, полицейски час през нощта и забрани за пътешестване, сходни на тези на футболните хулигани.

Съгласно държавните проекти лицата, хванати с наркотични субстанции, ще бъдат насърчавани да преминат курсове за осведоменост от вредата на опиатите, сходни на курсовете за осведоменост за карането с висока скорост.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР