Британският премиер Борис Джонсън обвини днес някои британски депутати, смятащи,

...
Британският премиер Борис Джонсън обвини днес някои британски депутати, смятащи,
Коментари Харесай

Борис Джонсън обвини противниците на Брекзит в колаборационизъм с ЕС

Британският министър председател Борис Джонсън упрекна през днешния ден някои английски депутати, смятащи, че могат да блокират Брекзит, в колаборационизъм с Европейски Съюз, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.

"В ход е някакъв отблъскващ колаборационизъм сред тези, които си мислят, че могат да блокират Брекзит в Народното събрание, и нашите европейски другари ", сподели Джонсън във Facebook, където отговаряше на въпроси на жители. Британският министър председател означи, че "европейските ни другари въобще не вършат взаимни отстъпки ". Колкото по-дълго продължава безизходицата, толкоз по-вероятно е да има Брекзит без съглашение, акцентира той.

Джонсън съобщи, че британците желаят политиците да се захванат с реализирането на Брекзит и са разочаровани от това, че последните не са могли да обезпечат излизане от Европейски Съюз. На въпрос дали ще свика избори след 31 октомври, с цел да е сигурен, че Народното събрание няма да може да предотврати възможен Брекзит на тази дата, той отговори, че на английската общност напоследък се е наложило да върви на много избори и събития, свързани с гласоподаване.

"Смятам, че това, което те желаят от нас, е да изпълним Брекзит на 31 октомври, и в никакъв случай няма да се уморя да дублирам, че ще създадем точно това ", съобщи Джонсън.

"Излизаме от Европейски Съюз на 31 октомври ", сподели сбито английският министър председател. "Смятам, че английският народ гласоподава за това - и той е доста подразнен и отчаян, че три години откакто даде това напътствие и откакто английският парламент още веднъж и още веднъж обещаваше на хората, че ще създадем точно това, ние не сме го създали - тъй че това ще бъде първото нещо, което ще създадем ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР