Британският премиер Борис Джонсън може да бъде изправен пред нов

...
Британският премиер Борис Джонсън може да бъде изправен пред нов
Коментари Харесай

Джонсън може да бъде изправен пред нов вот на доверие

Британският министър председател Борис Джонсън може да бъде изправен пред нов избор на доверие до една година, съобщи ръководителят на " Комитет 1922 ", Грейм Брейди.

" Комитет 1922 " е формиран до 18 депутати на ръководещата Консервативна партия, измежду чиито пълномощия е организирането на избор на съмнение в водача, в случай че постъпят писма за това от минимум 15% от депутатите, както стана в понеделник.

Според сегашните партийни правила, в случай че водачът получи доверие той има обезпечени най-малко още 12 месеца на поста преди да може да бъде извършен нов сходен избор.

" Комитет 1922 " обаче разполага и с пълномощия да промени разпоредбите и да редуцира интервала на 6 и даже по-малко месеци. Неговият ръководител Греъм Брейди сподели, че въпреки и това да е малко евентуално не изключва тази опция.

Много значими за бъдещето на Борис Джонсън са идните провокации в скоро време. Това са изключителните избори за депутати в два региона, които се чака да бъдат изгубени от торите, както и следствието на парламентарната комисия по стандартите за това дали министър председателят е лъгал в Камарата на общините за събиранията на Даунинг стрийт.

При още по-голямо неодобрение в личната му партия никакви сюжети не могат да бъдат изключени, уточни някогашният водач на консерваторите Уилям Хейг и добави, че даже и да не се стигне до нов избор на доверие има и други способи за отстраняването на Джонсън, само че най-добре е той да поеме отговорност и самичък да си подаде оставката.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР