Британският премиер Борис Джонсън каза снощи, че не желае въвеждането

...
Британският премиер Борис Джонсън каза снощи, че не желае въвеждането
Коментари Харесай

Великобритания обмисля пак национална карантина

Британският министър председател Борис Джонсън сподели нощес, че не желае въвеждането на нова общонационална карантина, само че позволи, че това може да се окаже неизбежно, тъй като страната е изправена пред неизбежна втора вълна на болестта с Ковид-19, съобщи Ройтерс.

Местни медии оповестяват, че през вчерашния ден английските министри са обсъждали втора национална карантина, откакто броят на новозаразените съвсем се удвои, достигайки 6000 дневно. Увеличава се и броят на постъпващите в болница, изключително в Северна Англия и Лондон. Това вещае втора вълна на болестта, сподели министър председателят пред кореспонденти.

" Когато виждаме какво се случва, не можем да не си задаваме въпроса дали не би трябвало да отидем по-далече от оповестеното в понеделник " предписание за шестима ", сподели Джонсън, визирайки възбраната за събиране на повече от шест души.

Правителството към този момент наложи цялостна карантина на региони в Североизточна Англия с общо население 2 милиона души поради скок в броя на новозаразените с ковид, съобщи ДПА. Здравният министър Мат Ханкок съобщи, че от през днешния ден локалните поданици не би трябвало да контактуват физически с хора отвън фамилиите си в шест от най-засегнатите региони към град Нюкасъл.

Общият брой на инфектираните в страната от март до момента към този момент надвиши 380 000 души. Починалите са над 41 500.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР