Британският премиер Борис Джонсън има намерение в следващите няколко дни

...
Британският премиер Борис Джонсън има намерение в следващите няколко дни
Коментари Харесай

Борис Джонсън идва в Източна Европа, обмисля да разположи войски за защита срещу Русия

Британският министър председател Борис Джонсън има желание в идващите няколко дни да посети Източна Европа и да организира диалог с съветския президент Владимир Путин като дипломатическа мярка за оправянето с напрежението с Украйна, заяви BBС.

Джонсън е декларирал, че при телефонния диалог още веднъж ще повтори нуждата Русия да отстъпи.

Британският министър председател е обяснил, че Обединеното кралство има подготвеност да разположи войски в Европа за отбрана на съдружниците от НАТО при вероятно навлизане на Русия в Украйна. Този уикенд министър председателят обмисля вариантите за разполагането на повече английски войски в страните от НАТО в района, написа от Военновъздушни сили.

Украйна обаче не е част от НАТО и Русия желае Западът да обещае, че в никакъв случай няма да се причисли към военния алианс, виждайки го като директна опасност за своята сигурност.

Русия е сложила към 100 000 бойци, танкове, артилерия и ракети покрай границата с Украйна, само че отхвърля, че възнамерява да нахлуе в някогашната руска република, която граничи както с Русия, по този начин и с Европейски Съюз.

Освен визитата на Джонсън в района, външният министър Лиз Тръс ще посети Москва през идващите две седмици, са съобщили от съветското посолство в Обединеното кралство.

Миналата седмица Джонсън се причисли към телефонен диалог с президента на Съединени американски щати Джо Байдън, европейските водачи и генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

По време на диалога водачите се съгласиха, че " дипломатическите договаряния с Русия остават първи приоритет ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР