Британският премиер Борис Джонсън е под натиск от Камарата на

...
Британският премиер Борис Джонсън е под натиск от Камарата на
Коментари Харесай

Борис Джонсън е под натиск да публикува доклад за руската намеса в британската политика

Британският министър председател Борис Джонсън е под напън от Камарата на лордовете и от опозицията да разгласява преди изборите на 12 декември отчет за съветската интервенция в английската политика, съобщи Франс прес.

Председателят на парламентарната комисия за разузнаването и сигурността Доминик Грийв прикани " Даунинг стрийт " да разгласява направения от нея 50-страничен отчет, с цел да може той да бъде прегледан от Народното събрание преди изборите.

Непубликуването на отчета през вчерашния ден стана мотив за диспути в Камарата на лордовете. Независимият лорд Дейвид Андерсън съобщи, че " това безпричинно закъснение отслабва комисията и поражда съмнения за държавното управление и желанията му ".

Преди това представител на премиера съобщи, че процедурата по позволение за публикуването на този съдържащ деликатна информация документ още не е приключила.

Според в. " Гардиън " в отчета се преглеждат съветските опити за интервенция в акцията на референдума за Брекзита от 2016 година, в това число опити за навлизане в Консервативната партия на Борис Джонсън.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР