Британският премиер Борис Джонсън е под натиск от Камарата на

...
Британският премиер Борис Джонсън е под натиск от Камарата на
Коментари Харесай

Натискат Джонсън да публикува доклад за руската намеса в британската политика

Британският министър председател Борис Джонсън е под напън от Камарата на лордовете и от опозицията да разгласява преди изборите на 12 декември отчет за съветската интервенция в английската политика, съобщи Франс прес.

Председателят на парламентарната комисия за разузнаването и сигурността Доминик Грийв прикани "Даунинг стрийт " да разгласява направения от нея 50-страничен отчет, с цел да може той да бъде прегледан от Народното събрание преди изборите.

Непубликуването на отчета през вчерашния ден стана мотив за диспути в Камарата на лордовете. Независимият лорд Дейвид Андерсън съобщи, че "това безпричинно закъснение отслабва комисията и поражда съмнения за държавното управление и желанията му ".

Преди това представител на премиера съобщи, че процедурата по позволение за публикуването на този съдържащ деликатна информация документ още не е приключила.

Според в. "Гардиън " в отчета се преглеждат съветските опити за интервенция в акцията на референдума за Брексит от 2016 година, в това число опити за навлизане в Консервативната партия на Борис Джонсън.

Докладът се опира на разбори от английските разследващи служби и специалисти. Очакваше се канцеларията на премиера да даде позволение за публикуването му в края на предходната седмица, отбелязва вестникът.

Опозиционните Лейбъристка партия и Шотландска национална партия упрекнаха държавното управление, че желае да омаловажи мащабите на тази интервенция.

"Нищо не укривам ", отбрани се по Би Би Си натовареният с подготовката на Брекзита държавен консултант Майкъл Гоув. Докладът ще се разгласява "в подобаващият миг ", добави той и загатна съображения за националната сигурност.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР