Британският премиер Борис Джонсън днес отрече да е бил предупреден,

...
Британският премиер Борис Джонсън днес отрече да е бил предупреден,
Коментари Харесай

Борис Джонсън отрече да е лъгал за парти в разгара на първия локдаун

Британският министър председател Борис Джонсън през днешния ден отхвърли да е бил предизвестен, че в нарушаване на антиковидните правила на Даунинг стрийт през май 2020 година ще бъде проведено празненство, както го упреква някогашният му консултант Доминик Къмингс.

Джонсън увери, че не е бил осведомен за събирането на на 20 май 2020 година, състояло се в разгара на първия локдаун, и сервира извинения на депутатите. Това стана, откакто в печата се появи информация, че той е бил на това празненство, една от многото прояви в формалната му резиденция по време на локдауните през последните две години.

Но Доминик Къмингс, авторитетният проектант на победната акция за Брекзит, упрекна Джонсън в обществените мрежи, че е излъгал пред Народното събрание, потвърждавайки, че е помислил за работно събиране празненството, на което е останал 25 минути.

Къмингс сподели, че дружно с различен чиновник е предизвестил Джонсън преди събитието, за присъединяване в което частният секретар на премиера изпратил стотина предложения. В блога си Къмингс добави, че министър председателят е отхвърлил терзанията му, и съобщи, че е подготвен да удостовери това под клетва. Той постоянно нападна някогашния си началник, откогато е в оставка - от ноември 2020 година

Говорител на министър-председателя отхвърли това да е правилно. " Не е правилно, че министър председателят е бил авансово предизвестен за това събитие ", сподели той. По думите му Джонсън считал, че става дума за работна среща. Говорителят подсети, че се чакат изводите от следствието на празненствата на Даунинг стрийт, предоставено на висшата държавна служителка Сю Грей.

Самият Къмингс бе апетитен като извършител на разпоредбите за битка с КОВИД-19 напролет на 2020 година, когато в разгара на локдауна пътува дружно със фамилията си, нарушавайки възбраните.

Борис Джонсън бе подложен на напън и апелите да подаде оставка започнаха да се множат даже в неговия лагер, лагера на консерваторите. Даунинг стрийт също така сервира извинения на кралица Елизабет Втора по отношение на две празненства, проведени през април 2021 година, в навечерието на погребението на брачна половинка й принц Филип.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР