Британският писател Ричард Озмън продължава да покорява книжни върхове! След

...
Британският писател Ричард Озмън продължава да покорява книжни върхове! След
Коментари Харесай

Ричард Озмън с над 6 000 000 продадени книги

Британският публицист Ричард Озмън продължава да покорява книжни върхове!

 Добави изложение

След като първата му книга „ “ завоюва наградата за най-успешен престъпен дебют в историята , през днешния ден създателят може да се похвали с над 6 милиона продадени екземпляра от своите книги в границите на по-малко от 2 години. И това число важи единствено за територията на Англия.

В международен мащаб Ричард Озмън има над 8 милиона продажби и се трансформира в един от най-четените модерни писатели на престъпна литература в Европа и оттатък океана .

Наред с това преди дни стана ясно, че книгите му „ Криминален клуб „ Четвъртък “ и „ Мъжът, който два пъти умря “ са и най-заеманите заглавия от английската библиотека за 2022 година в категория “художествена литература ”.

Именно грандиозният триумф на Озмън на книжната сцена се трансформира и в главната причина да изостави телевизионната. След 13 години и над 1300 епизода като водещ на развлекателно предаване по BBC, английската звезда обществено разгласи отдръпването с претекста, че желае да се посвети на писателската си кариера, която върви все по-стремглаво нагоре.

Активностите към представянето на идния му четвърти му разказ - “The Last Devil to Die ”, който се чака да излезе през есента, и креативната работа по напълно нова престъпна поредност запълват компактно времето на Озмън и не му разрешават да поема спомагателни задължения. И въпреки малкия екран да си остава неговата първа обич, писателят твърди, че откровено се вълнува в новото си амплоа и няма самообладание да запознае читателите с още забавни герои.

У нас издателство СОФТПРЕС приготвя третата книга от поредицата за „ Криминален клуб „ Четвъртък “ - “The Bullet That Missed ”. Романът към този момент е в ръцете на преводача Богдан Русев и се чака да излезе на български през есента.

 
За създателя:
Ричард Озмън е известен английски комик, продуцент, създател и водещ на редица телевизионни стратегии, предавани по ITV, Channel 4 и BBC. „ Криминален клуб „ Четвъртък “ е първият му разказ, който се трансформира в най-успешния крими дебют в историята и му носи номинации за премиите Edgar и Anthony и наградата „ Автор на годината “ на Британските литературни награди. Филмовите права за “Криминален клуб “Четвъртък ” са закупени от Стивън Спилбърг още преди дебюта на книгата, а до момента в който чакаме лентата да се появи на екран, Ричард Озмън към този момент работи по третата си книга от поредицата.

 Добави изложение

Снимка: Conor O`Leary

 
За книгите:
 
„ Криминален клуб „ Четвъртък “
Съвършената симбиоза от тайнственост, напрежение, комизъм и автентичност трансформират „ Криминален клуб „ Четвъртък “ от Ричард Озмън в най-бързо продавания разказ от 2012 година насам след „ Вакантен пост “ на Дж. К. Роулинг и му носят номинации за премиите Edgar и Anthony, които отличават най-хубавите в престъпния род. Медиите дефинират романа като брилянтен дебют – Daily Express и Daily Mirror пишат, че това е една от най-хубавите книги на годината, а Wall Street Journal го наричат  „ остроумен, обаятелен и извънредно занимателен “.
Повече за книгата четете

 

****

 
„ Мъжът, който два пъти умря “
Още по-завладяваща, по-опасна и все по този начин занимателна, втората книга на Ричард Озмън надгражда историята от „ Криминален клуб „ Четвъртък ” и с лекост покорява сърцето на читателя. За „ Мъжът, който два пъти умря “ няма целесъобразна възраст – топла, остроумна, само че и напрегната, динамична и мистериозна, това е история, в която всеки може да влезе в ролята на детектив и да показа удоволствието от разплитането на загадката. В нея създателят внася още повече елементи, които разкриват всеки от героите в по-различна светлина и за читателя става още по-лесно да ги обикне. А най-хубавото е, че никой от престъпен клуб „ Четвъртък “ не е подготвен да постави точка на тези вълнуващи срещи.

 
Повече за книгата четете
 Добави изложение
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР