Британският петролен гигант Shell отчете най-високата си годишна печалба. Това

...
Британският петролен гигант Shell отчете най-високата си годишна печалба. Това
Коментари Харесай

Петролният гигант Shell се похвали най-високата печалба в над 100-годишната си история

Британският петролен колос Shell регистрира най-високата си годишна облага. Това стана факт на фона на растящите цени на изкопаемите горива и мощното търсене след експлоадирането на войната в Украйна през предходната година, написа CNBC.

Shell регистрира облаги от 39,9 милиарда $ за цялата 2022 година Предишният връх във връзка с облагите, съгласно компанията възлиза на 28,4 милиарда $ през 2008 година, Печалбата за предходната година е над повече от от облагата на компанията за цялата 2021 година от 19,29 милиарда $.
 Shell обмисля евакуиране от Англия, Германия и Нидерландия
Shell обмисля евакуиране от огромни европейски пазари

Каква е повода?

През последното тримесечие на 2022 година Shell регистрира поправена облага от 9,8 милиарда $.

Не единствено Shell усъвършенства върховете си. Американските огромни петролни компании Exxon Mobil и Chevron, като най-големите петролни и газови компании на Запад, се чака да осъществят общи облаги от близо 200 милиарда $ за годината, по данни на Refinitiv.

Извънредните облаги в промишлеността провокираха и апели за налог върху непредвидената облага на фирмите. Миналия месец Shell съобщи, че чака да получи удар от 2 милиарда $ за последните три месеца на 2022 година вследствие на новите налози в Европейския съюз и Обединеното кралство.

Shell смята, че вероятностите за парични финансови разноски за 2023 година са сред 23 и 27 милиарда $.

Въпреки, че петролната компания се стреми да се трансформира в бизнес с нулеви излъчвания до 2050 година, поправените облаги за звеното за възобновима сила възлизат на 293 милиона $ за последните три месеца на 2022 година, което е спад от 383 милиона $ през третото тримесечие.

Британската петролна компания BP би трябвало да регистрира облагите си годината на 7 февруари, а френският TotalEnergies ще го последва на 8 февруари.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР