Британският паунд поскъпна рязко в понеделник сутринта, след като правителството

...
Британският паунд поскъпна рязко в понеделник сутринта, след като правителството
Коментари Харесай

Паундът поскъпна след обратен завой в данъчната политика на правителството на Тръс

Британският паунд нарастна внезапно в понеделник сутринта, откакто държавното управление на Обединеното кралство се отхвърли от плануваното унищожаване на най-високата ставка на налога върху приходите, съобщи Си Ен Би Си.

„ Ясно е, че премахването на данъчната ставка от 45 % се трансформира в  нещо, което отвлича вниманието от нашата първостепенна задача да се оправим с провокациите, пред които е изправена стопанската система ни “, сподели министърът на финансите Куази Куартенг в изказване.

„ В резултат на това разгласявам, че няма да продължим с премахването на данъчната ставка от 45%. Разбрахме го и се вслушахме “, добави той.

Към 10 часа българско време паундът нарастна с 0,13%, като един паунд се разменя за 1,1184 $.

До разтърсванията на пазарите се стигна, откакто на 23 септември Куартенг предложи унищожаване на най-високата 45-процентна данъчна ставка върху приходите от над 150 хиляди паунда годишно.

Спадът на поддръжката за ръководещата Консервативна партия в изследванията на публичното мнение след представянето на по този начин наречения „ мини бюджет “, който беше подложен на критика даже от Международния валутен фонд в рядка забележка към финансовите проекти на страната, накара  редица членове на партията да се разгласят против предложенията.

Бивш министър на превоза Грант Шапс, сподели в изявление за Би Би Си в понеделник сутринта, че обръщането на решението за най-високия налог е „ рационална реакция “

Това съставлява сериозен и позорен завой за новия министър председател Лиз Тръс, която настояваше още в неделя, че е „ безусловно ангажирана “ с мпрка.

Тя също по този начин разкри, че решението е взето от Куартенг и не е оповестено на целия й кабинет. Планът щеше да обезпечи приблизително 10 000 паунда годишно за 660 000 британци, които изкарват над 150 хиляди паунда на година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР