Британският парламент трябва пръв да реши какво ще стане с

...
Британският парламент трябва пръв да реши какво ще стане с
Коментари Харесай

Европарламентът: Лондон да гласува за Брекзит и да вземе решение

Британският парламент би трябвало пръв да реши какво ще стане с Брекзит, преди евродепутатите да гласоподават договорката - това обръщение насочиха европейските водачи по време на пленарната сесия на Европейския парламент в Страсбург през днешния ден.

" Не може този парламент да утвърди съглашението, преди Уестминстър да го направи ", съобщи ръководителят на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер. " Първо Лондон, след това Брюксел и Страсбург. "

Боли ме, че прекарах огромна част от мандата си, занимавайки се с Брекзит. Загуба на време и сила. Комисията работи неуморно, с цел да уговори решение и почете решението на Англия, сподели още той.

" Ние сме в ръцете на Лондон и чакаме Лондон ", сподели ръководителят на Екологичен потенциал Давид Сасоли и напомни, че Народното събрание е последната институция, която ще проучва и гласоподава съглашението. На среща с водачите на политическите групи в Народното събрание нощес бе взето решение Екологичен потенциал да стартира да оценя договорката в комисията на конституционални въпроси. " Действаме, вършим си отговорностите и в четвъртък ще се срещнем още веднъж, с цел да обсъдим напредъка ", съобщи той.

" Имам дежа-ву – даже британците употребяват френски език, с цел да опишат това възприятие. Миналата година празнувахме друго съглашение с предходния английски министър председател и знаем какво направи по-късно английският парламент ", съобщи водачът на Зелените Филип Ламбертс, припомняйки, че предходната година по това време също имаше уречен " бракоразвод ", който Уестминстър отхвърли неколкократно и който в последна сметка коства поста на Тереза Мей.

Ако не можете или не желаете да го извършите, тогава би трябвало да имате смелостта да поставите или това съглашение, или договорката на Тереза Мей на референдум. Това е единственият сигурен метод да се стигне до решение, съобщи Ламбертс.

Какво става в Уестминстър, четете тук и тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР