Британският парламент окончателно прие закон, който задължава премиера Тереза Мей

...
Британският парламент окончателно прие закон, който задължава премиера Тереза Мей
Коментари Харесай

Британският парламент задължи Тереза Мей да каже каква е новата крайна дата на Brexit

Британският парламент дефинитивно одобри закон, който задължава премиера Тереза Мей да се съветва с депутатите за поисканото от нея ново отсрочване на Brexit, съобщи БГНЕС.
Камарата на лордовете утвърди проектозакона, който беше върнат в долната камара на Народното събрание за спомагателни разяснения и беше въведен като закон още преди края на деня.
Тереза Мей към този момент изиска от Европейския съюз нова пролонгация за излизането на Англия от Общността. Но депутатите желаят спомагателни гаранции, че няма да се стигне до " корав " Brexit на 12 април, което сега се явява крайната дата за овакантяване.
С тази цел депутатите изготвиха закона, който принуждава Тереза Мей да се съветва с тях във вторник т.е. през днешния ден (9 април) и да изясни в детайли за какво и с какъв брой ще желае отсрочване на Brexit, преди да замине за Брюксел, където в сряда (10 април) се събират водачите на страните от Европейски Съюз, с цел да разискват новата пролонгация. Неофициално се счита, че Мей към този момент е дала обещание да изиска удължение до 30 юни .
А какви наподобяват желанията на Мей подсказва фактът, че английското държавно управление разгласи като дата за осъществяване на евроизбори 23 май - т.е. към този момент публично има сигнал, че Лондон може да изиска по-дълго удължение на действието на член 50 от Договора за основаване на Европейски Съюз и да се наложи да има английски евродепутати и в идващия Европейски парламент.
Междувременно стана ясно, че Мей ще се срещне първо с френския президент Еманюел Макрон и немския канцлер Ангела Меркел по тематиката с новото отсрочване на Brexit.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР