Британският мутант на COVID-19 заразява децата успешно. В Англия по

...
Британският мутант на COVID-19 заразява децата успешно. В Англия по
Коментари Харесай

Математик: Британският щам пълни болниците с деца! Купоните около Коледа и НГ ни струват по 40 покойници дневно

Британският мутант на COVID-19 заразява децата сполучливо. В Англия по 100 000 деца на седмица биват признати с мултисистемен синдром и 80 000 с лонг коронавирус. Има и доста огромна скрита заболеваемост. Това сподели в „ Тази заран “ по бТВ математикът Лъчезар Томов.

„ Ако не празнувахме зверски по метода, по който го сторихме на Коледа и в случай че не бяхме отворили учебните заведения, до 20 януари щяхме да сме стигнали по 60 инфектирани дневно. Сега имаме към 1000. 4% от тях почиват. 40 покойници дневно е цената, която плащаме “, разяснява той.

„ При отварянето на учебните заведения и детските градини прогнозата на доцент Кунчев беше, че няма да има огромно заразяване там. Може би са били прави за предходните разновидности на COVID-19, само че за английският вариант това не важи “, акцентира Томов.

Епидемията е инцидентен развой, има и ненулева, само че оскъдна възможност да премине, само че аз не залагам на това, добави той.

„ До 4 март множеството области ще бъдат в алено. На 1 март в този цвят ще бъдат всички области като се изключи Видин, Враца, Търговище и Добрич “, предвижда математикът. 

„ От 18 януари сме в експоненциален растеж, което значи, че доста постепенно, само че с такова число, по някое време ще имаме доста огромен брой инфектирани. Прогнозата ми за 1 март е сред 1 500 и 2 500 инфектирани, само че тя не включва вероятните развития в този момент “, добави той.

" Има още 4 млн. българи, които могат да се заразят с ковид , тъй като за новия вариант са нужни най-малко 80% за групов имунитет, защото е доста по-заразен ", изясни Томов. 

" За английският вид не се знае дали преболедували може да се заразят още веднъж, само че за южноафриканският е известно, че сполучливо заобикаля имунитета. Ако пристигна в България вариантът от Африка, това че сте минали заболяването, нищо не значи ", добави той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР