Британският модел Кейт Мос навършва 50 години във вторник следващата

...
Британският модел Кейт Мос навършва 50 години във вторник следващата
Коментари Харесай

Възрастта е просто число: Секси бунтарката Кейт Мос навършва 50

Британският модел Кейт Мос навършва 50 години във вторник идната седмица, заяви Агенция Франс Прес. Мос е манекенката с бунтарско лъчение, която промени вечно света на модата и към момента продължава да очарова сънародниците си. 

Още през септември " Таймс " анонсира идния рожден ден. " Гардиън " направи изявленията с фотографи, работили с Мос през годините. " Тя няма неприятна фотография ", сподели Кейт Гарнър, която разказва манекенката като " същинска британка ". " От всички фотографии на звезди, които съм правила през годините, тези на Кейт не престават да се продават. "  



Кейт Мос е израснала в южната част на Лондон. Светът на модата я открива, когато е на 14 години. Кампания на Келвин Клайн я трансформира в звезда, когато е на 17. През 2022 година Мос сподели в изявление по Би Би Си, че се е чувствала уязвима и изплашена в този ранен стадий от кариерата си.

Слабостта на Кейт Мос провокира възторг в модата, създавайки наклонността на така наречен хероинов изискан. По това време настоящите модели на подиума са Синди Крауфорд, Клаудия Шифър, Наоми Кембъл.

Ексцесиите в блестящия метод на живот на Мос способстват за известността ѝ. Тя има връзка с артиста Джони Деп, а след това - с Пийт Дохърти, с който написва и няколко песни. 

През 2005 година таблоиди разгласяват фотография на Мос, на която се вижда кокаин. Манекенката губи подписаните контракти и кариерата ѝ наподобява завършила. В последна сметка не ѝ е повдигнато обвиняване и тя се връща на работа, още по-популярна отпреди. През 2011 година Мос подписа брак с рокмузиканта Джейми Хинс, само че няколко години по-късно двойката се раздели. 

Влиянието на Кейт Мос надскача света на модата. Британският художник Лушън Фройд ѝ рисува портрет, а златната ѝ 18-каратова скулптура, направена от Марк Куин, беше изложена в Британския музей през 2008 г. 

В Националната портретна изложба в Лондон има осем портрета на Кейт Мос. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР