Британският министър за Брекзит Стивън Баркли призова в своя статия

...
Британският министър за Брекзит Стивън Баркли призова в своя статия
Коментари Харесай

Великобритания даде ултиматум на ЕС за Брекзит

Британският министър за Брекзит Стивън Баркли прикани в своя публикация за в. " Мейл он сънди " водачите на Европейски Съюз да позволят на основния си договарящ за Брекзит Мишел Барние да прави промени в съглашението с Англия. Ако това не се случи, Баркли заплашва с " корав "  Брекзит. Той настоя евролидерите да разрешат на Мишел Барние да договаря по метод, който ще даде опция за намиране на " обща база " с Обединеното кралство. Брюксел обаче неведнъж повтори, че към този момент постигнатата сделка не предстои на смяна. 

Секретен доклад на британското Министерство на образованието предизвестява за сериозен безпорядък при Брекзит без договорка. Документът е представен от в. " Обзървър ". Според него има риск учебните заведения на Острова да бъдат затворени, изпитите да бъдат отсрочени и прясната храна за учениците да не бъде доставена поради презапасяване с храна при очакван скок на цените с до 20%. В документа от 5 страници се предизвестява също, че може да има отсъствия на учители поради предстоящи проблеми в пътуванията.

Лейбъристката Анджела Рейнър прикани премиера Борис Джонсън да изключи Брекзит без договорка, с цел да се спестят проблемите на учебната система, която от годините страда поради икономии на торите. „ Този документ разкрива евентуалните последствия от пагубния Брекзит без договорка... Тъй като нашата просветителна система към този момент е в застой след години на редуциране на бюджета от торите, подготовката за този тип безпорядък е последното нещо, от което се нуждаят учебните заведения и детските ясли. Борис Джонсън би трябвало да се откаже от своята безотговорна и скъпа фикс идея за Брекзит без договорка “, настоя тя

НА КОСЪМ

Управляващата Консервативна партия загуби междинните избори в Брекън и Раднършир в Уелс и по този начин правителството на Борис Джонсън към този момент може да разчита единствено на 320 гласа в Народното събрание против 319 гласа за опозицията. Вотът беше на 1 август и бе извоюван от Либералдемократичната партия, която се афишира за оставане в Европейски Съюз. Торите са малцинство в Камарата на общините от 2017 година (имат 310 мандата) и разчитат на поддръжката на северноирландската Демократична юнионистка партия (10 мандата).

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР