Британският министър-председател Тереза Мей каза пред парламента, че правителството засилва

...
Британският министър-председател Тереза Мей каза пред парламента, че правителството засилва
Коментари Харесай

Мей отложи вота за Брекзит, Великобритания се готви за излизане от ЕС без сделка

Британският министър-председател Тереза Мей сподели пред Народното събрание, че държавното управление ускорява подготовката си за Брекзит без договорка .
 Англия може едностранно да приключи Брекзит, разгласи Съдът на Европейски Съюз  Топ юрист на Европейски Съюз: Англия може едностранно да се откаже от Брекзит
Мей е безапелационна, че нейното съглашение с Европейския съюз за Брекзит остава най-хубавата договорка, която може да се контракти.

Докато не съумяваме да реализираме единодушие за съглашение, заплахата от варианта без договорка се усилва, предизвести английският министър-председател.

Същевременно Тереза Мей отсрочи планувано за на следващия ден гласоподаване по съглашението за Брекзит, като се аргументира, че би изгубила със " забележителна разлика ".

Ройтерс отбелязва, че в случай че на следващия ден фактически имаше избор, то постигнатото от Мей съглашение за Брекзит с Брюксел щеше да бъде отхвърлено от депутатите със доста болшинство.

Европейската комисия: Не може да става и дума за предоговаряне на Брекзит

Двайсет и седемте страни членки на Европейския съюз нямат желание да предоговорят постигнатото с Англия съглашение за нейното излизане от Европейски Съюз. Това съобщи през днешния ден заместник-говорителката на Европейската комисия Мина Андреева.

Споразумението, сложено на масата на 25 ноември, е най-хубавото и е единственото допустимо. И дума не може да става за предоговаряне, сподели Андреева.

Изхождаме от правилото, че Англия ще напусне Европейски Съюз на 29 март 2019 година и не желаеме да спекулираме с други разновидности, съобщи ръководителят на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер след телефонен диалог с Тереза Мей нощес.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР