Британският министър-председател Тереза Мей каза днес, че ако парламентът в

...
Британският министър-председател Тереза Мей каза днес, че ако парламентът в
Коментари Харесай

Лондон: При горчив развод ще е виновен само ЕС

Британският министър-председател Тереза Мей сподели през днешния ден, че в случай че Народното събрание в Лондон отхвърли нейното съглашение за Брекзит идната седмица, "може в никакъв случай да не напуснем Европейски Съюз ", съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция. Мей сподели това единствено три седмици преди 29 март - датата, избрана от Лондон за овакантяване на Европейски Съюз.

"Великобритания ще бъде изправена пред продължителна неустановеност и може в никакъв случай да не напусне Европейски съюз, в случай че законодателите идната седмица гласоподават против договорката за овакантяване, контрактувана с Брюксел, сподели министър-председателят. "Подкрепете я и Обединеното кралство ще напусне Европейски Съюз, отхвърлете я и никой не знае какво ще се случи ", сподели Мей в тирада в Гримсби, Източна Англия.

Мей добави: "Може по този начин и да не напуснем. Единственото несъмнено нещо ще е продължителна неустановеност. Още месеци ще спорим за Брекзит, а вместо това бихме могли да се съсредоточим върху възстановяване на нашето опазване на здравето, учебни заведения и общности ", предизвести Мей, представена от Ройтерс.

Мей сподели още, че Европейски Съюз и английските договарящи би трябвало да дадат "още един подтик " за превъзмогване на опасенията, които пречат на членовете на английския парламент да поддържат съглашението за овакантяване, контрактувано предходната година ".

"Затова дано не се въздържаме. Нека създадем това, което е нужно, тъй че законодателите да поддържат договорката във вторник ", сподели Мей в Гримсби.

Британският министър председател има намерение да продължи още довечера и през уикенда серията си от телефонни диалози с водачите на страните членки на Европейски Съюз, само че няма проекти да пътува до Брюксел, с цел да се опита да си обезпечи промени в последната минута към постигнатото към този момент от нея съглашение за Брекзит с Евросъюза, съобщи Ройтерс. Официалният представител на Мей сподели пред кореспонденти, че тя към този момент е говорила с министър председателите на България, Дания и Португалия. В диалозите си "тя акцентира, че е в интерес и на двете страни да се стигне до съглашение ", сподели представителят.

Европейската комисия отхвърли да разяснява дали се плануват някакви диалози на високо ниво в околните дни, като добави единствено, че "продължават техническите диалози ".

Ако договарянията се провалят и Англия напусне Европейски Съюз без съглашение, историята ще упрекна Брюксел, сподели през днешния ден английският външен министър Джереми Хънт, представен от ДПА.

"Искрено казано, мисля, че в случай че (се разделим) по подобен горчив метод, бъдещите генерации ще кажат, че Европейски Съюз е постъпил неправилно ", сподели той в изявление за Би Би Си. Той изрази вяра да не се стигне до подобен безреден Брекзит.

"Мисля, че към този момент направихме доста взаимни отстъпки и не е ясно какво предлага в този момент английското държавно управление на Европейски Съюз и на Ирландия, щом те желаят от нас да създадем още взаимни отстъпки ". Това сподели през днешния ден ирландският министър председател Лио Варадкар, представен от Ройтерс.

"Мисля, че е нужна смяна на метода от страна на английското държавно управление, което би трябвало да разбере, че това е основан от тях проблем. Това, което към този момент е контрактувано, самото то е компромис. Те не съумяха да обезпечат неговата ратификация и въпросът в този момент би трябвало да бъде какво те желаят да ни предложат ", акцентира Варадкар.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР